Tuesday, April 29, 2014

Στην Βαρσοβία η συνάντηση Ρωσίας - ΕΕ - Ουκρανίας για το φυσικό αέριο, την ερχόμενη Παρασκευή

Στη Βαρσοβία συμφώνησαν να συναντηθούν εκπρόσωποι τη Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης την ερχόμενη Παρασκευή, 2 Μαΐου, προκειμένου να συζητήσουν για το τεράστιο χρέος του Κιέβου απέναντι στην Gazprom και το θέμα της παροχής ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες, Δευτέρα, ο ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ με τον κοινοτικό Επίτροπο Ενέργειας Γκίντερ Οτινγκερ συμφώνησαν στις τριμερείς διαβουλεύσεις για την διευθέτηση του χρέους της Ουκρανίας απέναντι στη Ρωσία για το φυσικό αέριο, που προκαλεί πολλαπλά προβλήματα στην παροχή φυσικού αερίου σε ολόκληρη της Ευρώπη.

Ευρωπαϊκή Ενωση και Κίεβο επιβεβαίωσαν σήμερα την συμμετοχή στις συνομιλίες στην πρωτεύουσα της Πολωνίας.

Στην τριμερή συνάντηση στη Βαρσοβία , η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Κίεβο σκοπεύουν να φέρουν στο τραπέζι τις νομικές πτυχές της «αντίστροφης» προμήθειας φυσικού αερίου που δεν προβλέπονται στις ισχύουσες συμβάσεις μεταξύ του ρωσικού κολοσσού Gazprom, της Σλοβακίας και της Ουκρανίας .

Η Μόσχα προτίθεται να προβεί σε «λεπτομερείς συνομιλίες για όλη την τρέχουσα κατάσταση στον τομέα της ενέργειας» όπως δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Itra Tass ο μόνιμος ρώσος εκπρόσωπος της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση Βλαντίμιρ Τσίζχοφ.

[http://gr.rbth.com]
29/4/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin