Monday, March 10, 2014

ΥΠΕΚΑ: Προκήρυξη Διεθνούς Διαγωνισμο​ύ με αντικείμεν​ο την εκπόνηση Μελέτης Σκοπιμότητ​ας (Feasibili​ty Study) για το Έργο « Eastern Mediterran​ean Pipeline»

 ΥΠΕΚΑ, 10/3/14
Η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) Α.Ε. προχωρά άμεσα στη δημοσίευση Προκήρυξης Διεθνούς Διαγωνισμού, που αφορά στην εκπόνηση Μελέτης Σκοπιμότητας για το Έργο «Eastern Mediterranean Pipeline».

Το έργο «Eastern Mediterranean Pipeline» αποτελεί βασική προτεραιότητα του ΥΠΕΚΑ στα πλαίσια του μακροχρόνιου σχεδιασμού της ασφάλειας εφοδιασμού της χώρας και προωθείται από τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου της Ελλάδας (ΔΕΠΑ Α.Ε.), σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Δημοκρατίας της Κύπρου και παράλληλα έχει χαρακτηριστεί ως Έργο Κοινού Ενδιαφέροντος (PCI), σύμφωνα με τις διατάξεις του κανονισμού της ΕΕ 347/2013.


H μελέτη σκοπιμότητας του έργου θα παράσχει αναλυτικότερα τεχνικά στοιχεία, αναφορικά με την κατασκευή και λειτουργία του, καθώς και τις απαραίτητες οικονομικές και εμπορικές εκτιμήσεις, σε σχέση με τη βιωσιμότητά του. Η συνολική δαπάνη θα καλυφθεί από τη ΔΕΠΑ καθώς και άλλες ενδιαφερόμενες εταιρείες και φορείς που εμπλέκονται στην εξόρυξη και εκμετάλλευση φυσικού αερίου στη λεκάνη της Νοτιο-Ανατολικής Μεσογείου.

Επίσης, θα επιδιωχθεί η σχετική μελέτη να συγχρηματοδοτηθεί από το κοινοτικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα διευκόλυνσης «Συνδέοντας την Ευρώπη» (Connecting Europe Facility - CEF), που αφορά αποκλειστικά στα Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος (ΕΚΕ).

Η ολοκλήρωση της μελέτης σκοπιμότητας αποτελεί κρίσιμο βήμα προς το σκοπό της υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, ενώ παράλληλα, συνιστά μία ιδιαιτέρως σημαντική δράση για την ασφάλεια εφοδιασμού της Ευρώπης αλλά και για την ανάδειξη της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου................http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=785&sni[524]=3030&language=el-GR

10/3/14
--
-

 

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin