Tuesday, February 18, 2014

Πράσινο φως στα υδατοδρόμι​α σε όλη την Ελλάδα από το ΥΠΕΚΑ. - Συνάντηση του Υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, με την Hellenic Seaplanes. -ΥΠΕΚΑ

ΥΠΕΚΑ, 18/2/14
Το «πράσινο φως» για την επίσπευση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης των υδατοδρομίων σε όλη την Ελλάδα συζητήθηκε στην συνάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, με την Hellenic Seaplanes, ανοίγοντας το δρόμο για την άμεση υλοποίηση των ιδιωτικών επενδύσεων στο δίκτυο υδατοδρομίων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν επί τάπητος όλα τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον νέο τομέα δραστηριότητας υδροπλάνων και τις περιβαλλοντικές διαδικασίες. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η ανάπτυξη και δημιουργία των κατάλληλων υποδομών (υδατοδρόμια) σε όλη την Ελλάδα πριν την τουριστική περίοδο του 2014, έτσι ώστε να παρέχουν την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη στα υδροπλάνα.


Η Hellenic Seaplanes παρουσίασε το επενδυτικό της πρόγραμμα και τους στόχους της προκειμένου αυτή τη φορά η προσπάθεια να τελεσφορήσει και τα υδροπλάνα να καθιερωθούν στη χώρα μας. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Νικόλας Χαραλάμπους, ανέφερε ότι πρόκειται για επενδύσεις που λόγω του στρατηγικού τους χαρακτήρα θα δημιουργήσουν ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον για την αξιοποίηση απομονωμένων περιοχών και αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα και κίνητρα υλοποίησης τουριστικών επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή των υδατοδρομίων.

Ο Γιάννης Μανιάτης, επιβεβαίωσε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τη νέα δραστηριότητα, επισημαίνοντας τα πολλαπλά οφέλη που η υλοποίησή τους θα είχε ως αποτέλεσμα, όπως η δημιουργία θέσεων εργασίας, η περιφερειακή ανάπτυξη, η ανάπτυξη υποδομών και δικτύων, οι θετικές επιδράσεις στον τουρισμό και η τόνωση της εγχώριας βιομηχανίας σε αυτή την κρίσιμη καμπή που βρίσκεται η Ελλάδα. Επιπλέον, δεσμεύθηκε για την λεπτομερή εξέταση όλων των αιτημάτων που θα κατατεθούν και θα τύχουν άμεσης ανταπόκρισης.

«Σκοπός μας, δήλωσε ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, είναι η ουσιαστική συμβολή μας ως Υπουργείο και ως κυβέρνηση στην επενδυτική πρωτοβουλία και να βάλουμε στη τελική ευθεία προς υλοποίηση το δίκτυο υδατοδρομίων σε όλη την Ελλάδα. Η χώρα δείχνει ότι ξεπερνά τη μεγάλη κρίση της ύφεσης που ζει τα τελευταία έξι χρόνια και ελπίζουμε ότι το 2014 θα είναι το έτος της αλλαγής, φέρνοντας ακόμη μια δυνατότητα στην σύνδεση των παράκτιων περιοχών της χώρας μας. Έχουμε σκοπό να αδράξουμε την ευκαιρία που μας δίνεται, στην διαμόρφωση ενός άλλου αναπτυξιακού τοπίου στη χώρα με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και επιλογών για τον Έλληνα».

ypeka.gr
18/2/14

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin