Saturday, February 15, 2014

ΥΠΕΚΑ: Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, στις Βρυξέλες για το φόρουμ «Πόλεις του Αύριο: Επενδύοντα​ς στην Ευρώπη» («CiTIEs: Cities of Tomorrow: Investing in Europe»)

ΥΠΕΚΑ, 14/2/14
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, θα συμμετάσχει στο φόρουμ «Πόλεις του Αύριο: Επενδύοντας στην Ευρώπη»  (CiTIEs: Cities of Tomorrow: Investing in Europe), το οποίο θα λάβει χώρα το διάστημα 17-18 Φεβρουαρίου, στις Βρυξέλλες.

Ο Γιάννης Μανιάτης τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσει εναρκτήρια ομιλία στην κύρια ενότητα του φόρουμ, όπου συμμετέχουν ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso, ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, Johannes Hahn, και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών και Εκτελεστικός Διευθυντής του προγράμματος UN-Habitat, Joan Clos.

Οι επιμέρους ενότητες του φόρουμ είναι: Πόλεις και Επιχειρηματικότητα, η Αστική Διάσταση της Πράσινης Ανάπτυξης, η Αστική Διάσταση της Έξυπνης Ανάπτυξης, η Αστική Ανάπτυξη Χωρίς Αποκλεισμούς.

Στόχος του φόρουμ είναι η ενδυνάμωση της φωνής των ευρωπαϊκών πόλεων και η τοποθέτηση του προγράμματος για το αστικό περιβάλλον στο επίκεντρο της χάραξης πολιτικής της ΕΕ. Στο φόρουμ θα συναντηθούν επίσης δήμαρχοι από 16 πρωτεύουσες της ΕΕ, οι οποίοι αναμένεται να συζητήσουν για ένα ενιαίο πρόγραμμα της ΕΕ για το αστικό περιβάλλον. Μέσα από συναντήσεις υψηλού επιπέδου, εργαστήρια και την κεντρική εκδήλωση, το φόρουμ θα διερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο μια πιο συντονισμένη προσέγγιση μπορεί να επεκταθεί σε όλα τα επίπεδα χάραξης των ευρωπαϊκών πολιτικών και θα θέσει μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο των πόλεων στην εφαρμογή πολιτικών οι οποίες θα πρέπει να αντικατοπτρίζουν τις δυνατότητες και τις ανάγκες τους —και το πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό.

ypeka.gr
14/2/14

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin