Friday, January 24, 2014

Χαιρετισμό​ς Υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, στο Εργαστήριο για την Κλιματική Αλλαγή των εκπροσώπων των Κρατών- Μελών της ΕΕ στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στην Αθήνα. -ΥΠΕΚΑ

ΥΠΕΚΑ, 24/1/14
Κυρίες και κύριοι,
 Θέλω να απευθύνω ένα θερμό καλωσόρισμα σε όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτή τη Συνάντηση Εργασίας για την Κλιματική Αλλαγή, εδώ στην Αθήνα, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με την ιστορία να εκτείνεται σε ιστορικό βάθος περίπου 5.000 χρόνων, η Αθήνα είναι η πόλη που πρόσθεσε στον κόσμο του πολιτισμού αξίες όπως η δημοκρατία, η φιλοσοφία και ο διάλογος. Γι αυτό έχουμε σήμερα την ευκαιρία να ανταλλάσουμε απόψεις με δημοκρατικό τρόπο, γεγονός που συμβάλει στην προώθηση του διαλόγου για την Κλιματική Αλλαγή.


Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας ενημερώσω εν συντομία σχετικά με τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας για την αλλαγή του κλίματος που περιλαμβάνουν ανάμεσα στα άλλα, τη συμφωνία σε πρώτη ανάγνωση για το ETS-Aviation, την πρόοδο για τη δέσμη μέτρων στο «Πλαίσιο Κλίμα – Ενέργεια 2030» και την επικύρωση της δεύτερης περιόδου δέσμευσης του Πρωτοκόλλου του Κιότο.

Σε διεθνές επίπεδο, η Ελληνική Προεδρία θα επιδιώξει την ενιαία διαπραγμάτευση της ΕΕ και των κρατών μελών ενόψει της Cop 20 της UNFCCC που θα πραγματοποιηθεί το 2014 με στόχο τη διατήρηση του ηγετικού ρόλου της ΕΕ στις διεθνείς διαπραγματεύσεις για το κλίμα, που θα συναφθεί το 2015 για την υιοθέτηση μιας νέας παγκόσμιας δεσμευτικής συμφωνίας για την περίοδο μετά το 2020.

Εύχομαι σε όλους μια γόνιμη συνάντηση και ευχάριστη διαμονή στην Αθήνα.

ypeka.gr
24/1/14

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin