Tuesday, January 07, 2014

Οι φυσικές καταστροφές το 2013 στοίχισαν 92 δισ. ευρώ

Σε 125 δισεκατομμύρια δολάρια (92 δισ. ευρώ) εκτιμάται ότι ανήλθε το κόστος των φυσικών καταστροφών το 2013 σύμφωνα με μελέτη της γερμανικής αντασφαλιστικής Munich Re. Επίσης η μελέτη κατέγραψε μικρότερες ανθρώπινες απώλειες συγκριτικά με φυσικές καταστροφές στο παρελθόν. 

Ειδικότερα, για το 2013 το ποσό για τον τομέα της ασφάλισης ανήλθε σε 31 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή λιγότερο από το μέσο όρο των 56 δισ. δολαρίων των τελευταίων δέκα ετών, τονίζει στη μελέτη της η εταιρεία.
Σύμφωνα με τη μελέτη οι φυσικές καταστροφές με το μεγαλύτερο οικονομικό κόστος ήταν οι πλημμύρες στη νότια και ανατολική Γερμανία και στις γειτονικές χώρες, τον Ιούνιο και προκάλεσαν ζημιές 11,7 δισ. ευρώ.

Για τον ασφαλιστικό τομέα, το μεγαλύτερο κόστος είχε η χαλαζόπτωση στη Γερμανία τον Ιούλιο και τον Αύγουστο καθώς προκάλεσε ζημιές 3,9 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 3.1 δισ. κάλυψαν οι ασφαλιστικές εταιρείες. 

Πάντως η μελέτη καταλήγει ότι οι κατασττροφές ήταν μέτριες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ τα τελευταία δέκα χρόνια οι φυσικές καταστροφές προκάλεσαν ζημιές συνολικού ύψους 184 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Η φυσική καταστροφή που προκάλεσε τις μεγαλύτερες ανθρώπινες απώλειες ήταν ο τυφώνας Χαϊγιάν στις νότιες Φιλιππίνες στις αρχές Νοεμβρίου, από τον οποίο έχασαν τη ζωή τους 6.000 άνθρωποι και εκατομμύρια έμειναν άστεγοι. 

Συνολικά, οι 880 φυσικές καταστροφές που σημειώθηκαν το 2013 προκάλεσαν το θάνατο 20.000 ανθρώπων, περισσοτέρων σε σχέση με το 2012, αλλά πολύ λιγότερων από το μέσο όρο των τελευταίων δέκα ετών (106.000), σύμφωνα με τα στοιχεία της γερμανικής εταιρείας.
Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 
enet.gr
7/1/14
 --
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
 --------------------

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin