Monday, December 30, 2013

Gazprom: Αυξημένες κατά 16% οι παροχές φυσικού αερίου στην Ευρώπη, μέσα στο 2013

Κατά 16% αυξήθηκε η παροχή φυσικού αερίου της Gazprom προς τη Ευρώπη μέσα στο 2013. Σύμφωνα με ανακοίνωση του τμήματος εξαγωγών του ρωσικού ενεργειακού γίγαντα, οι παροχές σε ευρωπαϊκές χώρες αυξήθηκαν στα 161,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα τη χρονιά που πέρασε.

Η μέση τιμή του φυσικού αερίου της Gazprom όσον αφορά στις ευρωπαϊκές συμβάσεις μειώθηκε στα 380 δολάρια ανά 1000 κ.μ., δηλαδή μείον 5%, σε σύγκριση με την περσινή τιμή των 402 δολ.
Το 2012 οι εξαγωγές στην Ευρώπη είχα σημειώσει πτώση 7,5% , ενώ οι συνολικές εξαγωγές φυσικού αερίου της Gazprom κατέγραψαν πτώση 8%.

Η φετινή άνοδος οφείλεται αφενός μεν στον πολύ κρύο χειμώνα που μαστίζει την Ευρώπη και αφ’ ετέρου στη μείωση στις προμήθειες φυσικού αερίου από χώρες όπως η Αλγερία, η Λιβύη, η Νιγηρία, η Νορβηγία, το Κατάρ και η Βρετανία.

Η ημερήσια παραγωγή φυσικού αερίου της Gazprom αναμένεται να φτάσει στα 1,7 δισ. κυβικά μέτρα από τον Ιανουάριο, όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του ρωσικού κολοσσού, Βιτάλι Μάρκελοφ.

Πηγές: RIA Novosti, rbth.gr
30/12/13

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin