Sunday, December 15, 2013

Αύριο η παρουσίαση των μελετών για την ανάπλαση του Στρεμπενιώτη στη Νεάπολη

Εκδήλωση για την παρουσίαση των μελετών του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την Ανάπλαση-Ανάδειξη της «Βαλκανικής Πλατείας» στην περιοχή Στρεμπενιώτη, οργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών αύριο Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου.

Στη διάρκειά της οι επιστημονικές ομάδες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό του υπουργείου θα παρουσιάσουν στο κοινό τις μελέτες τους.



Να σημειωθεί ότι για την ανάπλαση της «Βαλκανικής Πλατείας» αξιολογήθηκαν 20 προτάσεις και το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε σε μία ομάδα επιστημόνων που επιμελήθηκαν την αρχιτεκτονική, την πολεοδομική και την κυκλοφοριακή μελέτη αντίστοιχα. Η αρχιτεκτονική πρόταση που αναδείχθηκε πρώτη προβλέπει τη συνολική ανάπλαση των περίπου 26 στρεμμάτων στην περιοχή Στρεμπενιώτη στη Δ.Ε. Νεάπολης.


Στο σχεδιασμό, μεταξύ άλλων, εντάσσονται γραμμική πλατεία, πάρκο, θέατρο και γήπεδο, πράσινες κερκίδες, πάρκινγκ, μικρά περίπτερα που αναδιπλώνονται για πολλαπλές χρήσεις (πλατφόρμες για ξεκούραση, εκθετήρια για πολύχρωμα παζάρια), κυκλικές πράσινες διαδρομές, κ.ά.).
Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης (δημοτικό κατάστημα, Ελ.Βενιζέλου 125), στις 6.30 το απόγευμα.


Παράλληλα θα λειτουργεί έκθεση των μελετών στην αίθουσα τέχνης του δημοτικού καταστήματος Νεάπολης (έως τις 20.12, καθημερινά 5μ.μ.-8μ.μ.).

agelioforos.gr
15/12/13

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin