Tuesday, December 24, 2013

Επίσκεψη Υπουργού Αναπληρωτή Σταύρου Καλαφάτη στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα

Ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης επισκέφθηκε σήμερα το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού - Λουδία – Αλιάκμονα. Σε συναντηση εργασίας στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου, ο Υπουργός Αναπληρωτής ενημερώθηκε από κοντά για τα θέματα ευθύνης του Φορέα αλλά και τις προοπτικές της περιοχής. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Φάνης Παπάς, ο δήμαρχος Δέλτα, Γιώργος Γλώσσης, ο αντιδήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ζήσης και ο προιστάμενος του ΕΠΠΕΡΑΑ, Νικόλαος Μαμαλούγκας.

Ο Υπουργός Αναπληρωτής Σταύρος Καλαφάτης δήλωσε:
«Επισκεφθήκαμε το Φορέα Διαχείρισης στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιούμε σε όλη τη χώρα, προκειμένου να ακούσουμε τα προβλήματα και τις προτάσεις των κατά τόπους φορέων και να δούμε πως μπορούμε να τις εντάξουμε για χρηματοδότηση κατά τη νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020. Το πιο βασικό είναι να γίνουν ουσιαστικές κινήσεις για την αναβάθμιση της περιοχής, να φέρουμε κοντά τον κόσμο και να αναδείξουμε η αξία της».

Ο Yπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Κέντρο Αποκαστάσης Άγριων Ζώων και δεσμεύτηκε ότι θα αναζητήσει τρόπους στήριξης της λειτουργίας του. Επίσης, πραγματοποιήθηκε απελευθέρωση δύο ξεφτεριών που είχαν δεχθεί τις φροντίδες των εθελοντών της Δράσης για την Άγρια Ζωή. Ακολούθως ο Υπουργός Αναπληρωτής ξεναγήθηκε στην έκταση του Εθνικού Πάρκου και πραγματοποίησε επίσκεψη στο νέο Κέντρο Προσωρινής Διαβίωσης Άγριων Ζώων στο Καλοχώρι.

Ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης, Θεμιστοκλής Κουιμτζής, τόνισε ότι το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα είναι μία περιοχή που φιλοξενεί πλούσια βιοποικιλότητα, που αποτελεί πνεύμονα οξυγόνου ισάξιο του δάσους του Σέιχ Σου για τη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος του Φορέα ενημέρωσε τον Σταύρο Καλαφάτη σχετικά με τα προβλήματα και τα θέματα της προστατευόμενης περιοχής. Ειδικότερα, συζητήθηκαν θέματα όπως η ανάγκη επίσπευσης το Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Εθνικού Πάρκου, οι δυνατότητες επικαιροποίησης της μελέτης για την ανάπλαση της λιμνοθάλασσας Καλοχωρίου, η στήριξη λειτουργίας του Κέντρου Προσωρινής Διαβίωσης Άγριων Ζώων που κατασκευάστηκε πρόσφατα με πρόγραμμα Interreg που υλοποίησε ο Δήμος Δέλτα.

ypeka.gr
23/12/13
---
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
 
 ----------------------

 


No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin