Tuesday, December 17, 2013

Παράταση και το 2014 στο «πάγωμα» για νέα φωτοβολταϊκά. -Με τροπολογία που κατέθεσε το ΥΠΕΚΑ

Την παράταση του «παγώματος» της έκδοσης νέων αδειών για φωτοβολταϊκά και για το 2014 προβλέπει, μεταξύ άλλων, τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Περιβάλλοντος στο νομοσχέδιο για τον φόρο ακινήτων που συζητείται στη Βουλή.
Η ισχύς της σχετικής διάταξης έπαυε στο τέλος του 2013.

Στην ίδια τροπολογία προβλέπεται η καταβολή από τους μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές μέσης τάσης των ίδιων ρυθμιστικών χρεώσεων με την αντίστοιχη χρέωση που πληρώνει η υψηλή τάση. Σημειώνεται ότι η ρύθμιση ισχύει για βιομηχανίες που καταναλώνουν πάνω από 13 GWH. 


Τέλος , με άλλη προωθούμενη ρύθμιση παρατείνονται τα δικαιώματα που έχουν παραχωρηθεί στη ΛΑΡΚΟ για το ορυχείο στη Λάρυμνα μέχρι να αναδειχθεί ο νέος ιδιοκτήτης μέσω του διαγωνισμού πώλησης της εταιρείας. 

Ειδικότερα, στην εν λόγω τροπολογία περιλαμβάνονται διατάξεις, που αφορούν στα κάτωθι:

1.    Παράταση της αναστολής σύναψης συμβάσεων σύνδεσης και πώλησης φωτοβολταϊκών σταθμών για ένα ακόμη έτος, δηλαδή μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014.

2.    Παράταση για 2 έτη της προσωρινής ενιαίας άδειας λειτουργίας των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ Α.Ε., δηλαδή μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015.

3.    Δίδεται εναλλακτική δυνατότητα για τη χορήγηση άδειας εμπορίας πετρελαιοειδών με την υποβολή εγγυητικής επιστολής ισόποσης προς το ελάχιστο εταιρικό κεφάλαιο. 

4.    Παρατείνεται η σύμβαση της εταιρείας Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ με τους ίδιους όρους και όλες οι άδειες, που απαιτούνται για τη λειτουργία της μέχρι να εγκατασταθεί ο πλειοδότης που θα προκύψει από ανοικτό διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό, τον οποίο θα προκηρύξει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για το δημόσιο μεταλλείο Λάρυμνας.

5.    Παρατείνεται η ρύθμιση που απαγορεύει στη ΔΕΠΑ και άλλους προμηθευτές φυσικού αερίου να περιλαμβάνουν σε συμβάσεις τους με τους επιλέγοντες πελάτες τους όρους δυσμενέστερους από αυτούς που περιλαμβάνονται στις δικές τους συμβάσεις με τους δικούς τους προμηθευτές (ιδίως ρήτρες take or pay).

6.    Μετατίθεται η καταληκτική ημερομηνία από την 31.12.2013 στην 31.03.2014 για τη μεταφορά στη ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ του προσωπικού της ΔΕΗ που είναι αποσπασμένο στον ΕΟΠΥΥ.

7.    Εξισώνεται η χρέωση των ΥΚΩ της ενεργοβόρου Μέσης Τάσης (με ετήσια κατανάλωση ανά παροχή από 13 GWH και άνω) με την Υψηλή.

protothema.gr
17/12/13
--
-

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin