Thursday, November 28, 2013

Θάνατοι και τραυματισμοί από τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες. -Στοιχεία στη Βουλή από την ΕΛ.ΑΣ.

Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη Βουλή στοιχεία, έπειτα από αίτημα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, για τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες που υπάρχουν σε όλη την ελληνική επικράτεια.
Από τα μέσα του 2011 μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί πάνω από 7.000 τέτοιες πινακίδες και έχουν υποβληθεί 2.625 μηνύσεις από την ΕΛ.ΑΣ, που είναι υπεύθυνη για το ποινικό μέρος

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσαν το ερώτημα, με αφορμή διαφήμιση νέου τηλεοπτικού σταθμού, που έχει τοποθετήσει παράνομες διαφημίσεις σε ιδιωτικά κτήρια, κυρίως σε ταράτσες οικιών, σε όλη την Αττική.


Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, από τα μέσα του 2011 μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί πάνω από 7000 παράνομες διαφημιστικές πινακίδες σε όλη τη χώρα, έχουν υποβληθεί 2.625 μηνύσεις στους υπεύθυνους, ενώ σε δέκα περιπτώσεις έχει ενεργοποιηθεί και η αυτόφωρη διαδικασία.

Η Ελληνική Αστυνομία σε αυτό το διάστημα έχει αφαιρέσει 3.018 πινακίδες και έχει υποβάλει 303 μηνύσεις για πινακίδες που παρά τις πρώτες συστάσεις παραμένουν.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας και αυτός στη Βουλή για το θέμα, τόνισε ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει αρμοδιότητα για το ποινικό μέρος του θέματος, ενώ οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση έχουν αρμοδιότητα επιβολής διοικητικών κυρώσεων και αφαίρεσης των πινακίδων.

Όπως δήλωσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έθεσαν το θέμα, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ερωτώμενος για παρόμοια υπόθεση το 2010, δήλωσε ότι η τοποθέτηση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων αποτελεί "αδίκημα διαρκές και συνεπώς πάντοτε αυτόφωρο".

 protothema.gr
28/11/13

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin