Thursday, November 14, 2013

Κύπρος: Κίνδυνο ενεργειακής ασφάλειας βλέπουν από την ιδιωτικοποίηση της ΑΗΚ τα συνδικάτα


Η ιδιωτικοποίηση της ΑΗΚ μετά βεβαιότητας θα έχει σαν συνέπεια την αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με τα τέσσερα συνδικάτα της αρχής, ΕΠΟΠΑΗ, ΣΗΔΗΚΕΚ, ΣΕΠΑΗΚ και ΣΥΒΑΗΚ.

Μάλιστα, τα συνδικάτα προβάλλουν και θέμα εθνικής ασφάλειας, «λόγω της διάθεσης των μετοχών στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος πιθανόν να είναι ξένης εθνικότητας, προέλευσης και ξένων συμφερόντων», από πιθανή ιδιωτικοποίηση ή μετοχοποίηση.
Επιπρόσθετα διαβλέπουν πιθανό κίνδυνο οι επενδυτές να επιδράσουν στις διαδικασίες για «την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου ή ακόμα και την επιδιωκόμενη λύση του εθνικού προβλήματος».

Βλέπουν παράλληλα και κίνδυνο κατάρρευσης του συστήματος ηλεκτρισμού στην Κύπρο. Αιτία, σύμφωνα με τις ΕΠΟΠΑΗ, ΣΗΔΗΚΕΚ, ΣΕΠΑΗΚ και ΣΥΒΑΗΚ, θα είναι η «μείωση των επενδύσεων στο ηλεκτρικό σύστημα της ΑΗΚ, οι οποίες είναι απαραίτητες και επιβαλλόμενες για την εξασφάλιση της αξιόπιστης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, γεγονός το οποίο πιθανόν να επιφέρει επιπλοκές, μη αποκλειόμενης και της ολικής κατάρρευσης του συστήματος».
 energypress.gr
13/11/13
--
-

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin