Thursday, November 14, 2013

Γερμανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα σε φ/β και απορρίμματα.


Ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα σε φωτοβολταϊκά, ακίνητα, τουρισμό και απορρίμματα δείχνουν κεφάλαια γερμανικών συμφερόντων και στο πλαίσιο αυτό, εκτιμάται πως από τα μέσα του επόμενου έτους θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός και η σταδιακή υλοποίηση των πρώτων ανάλογων πρωτοβουλιών.
Αυτό το συμπέρασμα προέκυψε από εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Στουτγάρδη από την εταιρεία Wirtschafstreuhand Investment Greece Gmbh (WIG), η οποία ιδρύθηκε από Γερμανούς και Έλληνες.
Σύμφωνα με την «Ημερησία», «οι δυνητικοί επενδυτές είναι σε φάση συλλογής και αξιολόγησης πληροφοριών, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσουν στην επόμενη φάση».

«Σε κάθε περίπτωση, οι Γερμανοί επενδυτές αναγνωρίζουν τις προσπάθειες των Ελλήνων και τα ουσιαστικά αποτελέσματα που έχουν σημειωθεί τα τελευταία δύο χρόνια στη χώρα. Αποτελεί πλέον αδιαμφισβήτητο γεγονός άτι η Ελλάδα ξαναμπήκε στον παγκόσμιο χάρτη των επενδύσεων», τονίζει ο ίδιος. Σε πρώτη φάση η WIG θα επικεντρωθεί στη Γερμανία και στον γερμανόφωνο χώρο, ενώ πόλεις-στόχοι είναι εκτός από τη Στουτγάρδη και το Βερολίνο, το Μόναχο, η Φραγκφούρτη, η Κολωνία και το Αμβούργο.
Παράλληλα, ιδιωτική επενδυτική τράπεζα γερμανικών συμφερόντων ήδη ζήτησε την επανάληψη μέρους της παρουσίασης της Στουτγάρδης σε πελάτες της, οι οποίοι ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα και ειδικότερα για μεγάλα επαγγελματικά ακίνητα.
 energypress.gr
14/11/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin