Saturday, November 02, 2013

ΚΥΠΡΟΣ: Έρχονται νέες εταιρείες για την ενέργεια΄...

Γράφει: Ελένη Νικολάου Παυλίδη 
-
Λευκωσία: Αναμένει σύντομα την κάθοδο στην Κύπρο πολλών νέων εξειδικευμένων εταιρειών στον τομέα της ενέργειας, ο πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Διεθνών Επιχειρήσεων (CIBA), Φρίξος Σαββίδης, ο οποίος κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία του Συνδέσμου για να επιλυθούν σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξένοι επενδυτές, μεταξύ αυτού και της γραφειοκρατίας.


Από το βήμα 20ής Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του CIBA, ο κ. Σαββίδης, δήλωσε ότι θα πρέπει να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές για να διευκολυνθούν και οι νέες αυτές εταιρείες, διότι η κάθοδός τους θα αποτελέσει σημαντικό βήμα για την ανάκαμψη της οικονομίας. Τα μέλη του Συνδέσμου, πρόσθεσε, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να στηρίξουν τη χώρα και συνεχίζουν να εργάζονται και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κάτω από δύσκολες συνθήκες, μετά τα όσα έγιναν τον περασμένο Μάρτιο. 

Τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξένοι επενδυτές, δήλωσε ο κ. Σαββίδης, αφορούν κυρίως τη γραφειοκρατία και την όλη στάση απέναντί τους, είτε αυτά αφορούν θέματα μετανάστευσης ή άδειες κάθε είδους που απαιτούνται για τη δημιουργία νέων ή την ομαλή λειτουργία των υφιστάμενων επιχειρήσεων, την προσπάθεια και τον χρόνο που απαιτείται για να αποκτήσουν τις αναγκαίες άδειες. Ο κ. Σαββίδης δήλωσε επίσης ότι εξαιτίας της συμπεριφοράς ορισμένων κυβερνητικών τμημάτων, τα μέλη του Συνδέσμου βρίσκονται αντιμέτωπα με δυσαρεστημένους πελάτες.

Ο κ. Σαββίδης κάλεσε επίσης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διατηρήσει και να προστατεύσει το υφιστάμενο φορολογικό σύστημα των εταιρικών δομών, διότι αποτελεί το θεμέλιο της οικονομικής επιτυχίας στο παρελθόν και είναι η ελπίδα για την ανάκαμψη στο μέλλον.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε ότι η παρουσία του στη Συνέλευση αποδεικνύει την ειλικρινή δέσμευση της Κυβέρνησης και του ιδίου προσωπικά να στηρίξουν τις επιχειρηματικές και επενδυτικές δραστηριότητες των μελών του Συνδέσμου, καθώς και τη βούλησή τους να μελετήσουν τις εισηγήσεις και τις προτάσεις του.

Η Κυβέρνηση είναι απόλυτα προσηλωμένη στην ανοικοδόμηση και αναζωογόνηση της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος, δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι «είναι πεποίθησή μας πως με την πλήρη εφαρμογή όλων των προνοιών του Μνημονίου Συναντίληψης που συμφωνήθηκε με την Τρόικα, όλα αυτά μπορούν να επιτευχθούν».

Εξέφρασε ικανοποίηση για την πρώτη θετική αξιολόγηση που έτυχε η κυπριακή οικονομία από την Τρόικα εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι και η δεύτερη αξιολόγηση θα είναι επίσης θετική και ευνοϊκή.

«Άλλη μια προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι ο εκσυγχρονισμός εσωτερικών πολιτικών και η δημιουργία ενός νέου μοντέλου κράτους», είπε ο Πρόεδρος, ο οποίος αναφέρθηκε, επίσης, στην ώθηση της καινοτομίας και στην ενίσχυση των προσπαθειών της επιχειρηματικής κοινότητας, έτσι ώστε αυτή να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά. Μια μεγάλη πρόκληση, πρόσθεσε, είναι η μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας και η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας μέσω συγκεκριμένου σχεδίου δράσης.

 - See more at: philenews.com

--
-

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin