Wednesday, October 30, 2013

Μείωση τιμής στο φυσικό αέριο ζήτησε ο Σαμαράς. Η οριστική απόφαση θα πρέπει να ληφθεί από την ίδια την Gazprom.

Κατά τη συνάντησή του με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη μείωσης της τιμής φυσικού αερίου, υπογραμμίζοντας πως τα γειτονικά κράτη με την Ελλάδα πληρώνουν λιγότερο. 

Το θέμα της μείωσης της τιμής του φυσικού αερίου έθεσε για μια ακόμα φορά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη ρωσική πλευρά.
Ο κ. Σαμαράς κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει μείωση της τιμής, έτσι ώστε να βοηθηθεί και η ανάπτυξη στη χώρα και επισήμανε πως τα γειτονικά με την Ελλάδα κράτη ήδη πληρώνουν πολύ λιγότερα από εμάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λαβρόφ έδειξε κατανόηση στο θέμα, ανέφερε όμως, πως η οριστική απόφαση θα πρέπει να ληφθεί από την ίδια την Gazprom.

Ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ έκανε λόγο για μια στρατηγική σχέση η οποία, όπως είπε, είναι πολύ σημαντική και για τις δύο πλευρές.

«Πιστεύω πως υπάρχει πολιτική βούληση για τη συνέχιση των διμερών μας σχέσεων», τόνισε ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας και τις σχετικές δηλώσεις του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε τη ρωσική πλευρά για τη στήριξή της και ιδιαίτερα για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς της Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι τα χρήματα των Ρώσων τουριστών έπεσαν σαν βροχή σε μια αφυδατωμένη οικονομία.

Από την πλευρά του, ο κ. Λαβρόφ δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από την υποδοχή, και εξέφρασε τη συμπάθειά του για τις προσπάθειες της κυβέρνησης να ξεπεραστούν οι δυσκολίες στην οικονομία: «Καταγράφουμε την πρόοδο που υπάρχει και θα στηρίξουμε τις προσπάθειές σας, τόσο ηθικά όσο και πρακτικά, ενισχύοντας την εμπορική και οικονομική συνεργασία μας».
efsyn.gr
30/10/13
---
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
 

 

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin