Tuesday, October 01, 2013

Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις για τη γεώτρηση «Αφροδίτη».

Ως κρίσιμη, αξιολογείται, η αυριανή μέρα για τα ενεργειακά ζητήματα, καθώς, αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα της επιβεβαιωτικής γεώτρησης στο τεμάχιο 12 από τις εταιρείες Noble και Delek.  Δεν πρόκειται ν' ανατραπούν οι ενεργειακοί σχεδιασμοί, λένε ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, ενώ το ΑΚΕΛ θ' αναμένει τις αναλύσεις των ειδικών.

Το απόγευμα της Τετάρτης, αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για τ’ αποτελέσματα της επιβεβαιωτικής γεώτρησης στο οικόπεδο 12.

Οι ανακοινώσεις από τις εταιρείες Noble και Delek, στα χρηματιστήρια Νέας Υόρκης και Τελ Αβίβ, αντίστοιχα, προγραμματίζονται για το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ αναμένεται να υπάρξει ταυτόχρονη ανακοίνωση από την κυπριακή κυβέρνηση.



Σύμφωνα με πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας, η ποσότητα φυσικού αερίου φαίνεται να είναι χαμηλότερη από την αναμενόμενη.
 

  • Παρ’ όλα αυτά, οι ειδικοί διαμηνύουν, πως δεν προκύπτει λόγος ανησυχίας και ότι οι σχεδιασμοί για την κατασκευή και λειτουργία του τερματικού υγροποίησης πρέπει να συνεχιστούν.
Δημοκρατικός Συναγερμός και Δημοκρατικό Κόμμα αναφέρουν, πως ο ενεργειακός σχεδιασμός δεν πρέπει ν' ανατραπεί, ενώ το ΑΚΕΛ θ' αναμένει τις αναλύσεις των ειδικών.

Στο μεταξύ, η επικείμενη επίσκεψη του Υπουργού Ενέργειας στο Ισραήλ, που θα πραγματοποιηθεί, περί τα μέσα Οκτωβρίου, αναμένεται να δρομολογήσει εξελίξεις στο θέμα προμήθειας φυσικού αερίου από τη γείτονα χώρα.  
 http://www.sigmalive.com

1/10/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin