Saturday, October 26, 2013

Ερχονται Δύσκολες Μέρες και για τα Φωτοβολταϊκά στις Στέγες.

Κινητοποιήσεις σχεδιάζουν οι παραγωγοί ενέργειας από φωτοβολταϊκά, οι οποίοι έχουν υποστεί σημαντικές μειώσεις τζίρου μετά την επιβολή έκτακτης εισφοράς και παράλληλα πληρώνονται από το ΛΑΓΗΕ με καθυστερήσεις που φτάνουν τους 7 μήνες. 
Ο Σύνδεσμος που τους εκπροσωπεί (ΣΠΕΦ) αποφάσισε τον αποκλεισμό του ΥΠΕΚΑ την προσεχή Τρίτη 30 Οκτωβρίου. 

Την ίδια στιγμή, το πρόβλημα των καθυστερήσεων είναι πολύ πιθανό να επεκταθεί για πρώτη φορά και στους παραγωγούς φωτοβολταϊκών στη στέγη, οι οποίοι αποπληρώνονται από τη ΔΕΗ. 

Το γεγονός ότι η ΔΕΗ συμψηφίζει δικές της οφειλές προς τον ΛΑΓΗΕ με ποσά που ο Λειτουργός της Αγοράς θα έπρεπε να καταβάλλει για τα φωτοβολταϊκά στη στέγη έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην αγορά. Να περάσουν και τα φωτοβολταϊκά στις στέγες στον ΛΑΓΗΕ, αφού δεν επιτρέπεται ο συμψηφισμός, φέρεται να απαντάει η ΔΕΗ, προμηνύοντας δύσκολες μέρες για περίπου 45.000 ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών στις στέγες.


Το μεσημέρι της ερχόμενης Παρασκευής 1ης Νοεμβρίου, εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή ενδιαφέροντος στον διαγωνισμό πώλησης του 82,33% της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, που έχει λάβει παράταση. 

Οι όμιλοι που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον είναι μόνο από το εξωτερικό, αφού πρόκειται για τις ίδιες εταιρείες που είχαν προκριθεί στην τελική φάση του περασμένου Μαΐου. Ο όμιλος Πειραιώς, ως ιδιοκτήτης των παγίων εγκαταστάσεων της ΕΒΖ μετά την απορρόφηση της Αγροτικής Τράπεζας, θα επιδιώξει να ρυθμίσει και τα συνολικά δάνεια της ΕΒΖ (130 εκατ. ευρώ), με τον όμιλο που θα πλειοδοτήσει στον διεθνή διαγωνισμό, όπου εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2014.
(από την εφημερίδα "Καθημερινή")
( energia.gr, 26/10/13)

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin