Monday, October 21, 2013

Η ελεύθερη Αμμόχωστος πρώτη στις προτιμήσεις των Σκανδιναβών τουριστών.

Πρώτη στις προτιμήσεις των Σκανδιναβών τουριστών έρχεται η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και συγκεκριμένα η Αγία Νάπα και ο Πρωταράς, σύμφωνα με όλους τους μεγάλους τουριστικούς πράκτορες της Σουηδίας, με τους οποίους συζήτησαν θέματα για αποστολή περισσοτέρων τουριστών στην περιοχή, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας και αντιπροσωπεία του Δήμου Παραλιμνίου που μετέβησαν την περασμένη εβδομάδα στη Σουηδία.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος «πρώτη προτεραιότητα για τους Σκανδιναβούς για τις διακοπές τους είναι η Αγία Νάπα και ο Πρωταράς. Επίσης οι τουριστικοί πράκτορες με τους οποίους συζητήσαμε διάφορα θέματα, ανέφεραν πως στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου υπάρχει έλλειψη δωματίων. Δυστυχώς με τα κίνητρα που έθεσε η κυβέρνηση, στην Αγία Νάπα δεν δικαιούνται καθόλου να χτιστούν επιπλέον νέα δωμάτια, ενώ περίπου το ίδιο ισχύει και για τον Πρωταρά».



Ερωτηθείς σχετικά ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας δήλωσε άγνοια γιατί με τα νέα κίνητρα της κυβέρνησης δεν δικαιούνται οι πιο τουριστικές περιοχές της Κύπρου να χτίσουν και άλλα δωμάτια αφού όπως εξήγησε «ακόμα και 15 χιλιάδες καινούργιες κλίνες να είχαμε θα ήταν γεμάτες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Υπάρχει ζήτηση από τους 3 μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες της Σουηδίας για επιπλέον κλίνες στην Αγία Νάπα και τον Πρωταρά αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να τις παρέχουμε» σημείωσε.

Ανέφερε ακόμα ότι με τους Σκανδιναβούς τουριστικούς πράκτορες συζητήθηκαν «διάφορα θέματα έργων υποδομής όπως είναι η οδός διασημοτήτων, το πάρκο γλυπτικής, η πρόσληψη επιπλέον τροχονόμων οι οποίοι περιπολούν στους πολυσύχναστους δρόμους της Αγίας Νάπας τα βράδια και άλλα θέματα που αφορούν τόσο την διασκέδαση όσο και την ασφάλεια των τουριστών».

Ωστόσο, συνέχισε «ένα σοβαρό θέμα που έθεσαν οι τουριστικοί πράκτορες είναι το παραλιακό μέτωπο της Αγίας Νάπας το οποίο δεν είναι και το καλύτερο ενώ απ’ ότι φαίνεται δεν περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του κράτους για το 2014. Χρειαζόμαστε περίπου 400 χιλιάδες ευρώ για να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο που για μας είναι άμεσης και υψίστης προτεραιότητας» είπε και πρόσθεσε πως «έχουμε ενημερωθεί ότι ούτε το παραλιακό μέτωπο αλλά ούτε και άλλα έργα που ζητήσαμε από το κράτος για την επαρχία μας, δεν περιελήφθησαν στον προϋπολογισμό για τον επόμενο χρόνο».

Ο κ. Καρούσος είπε επίσης πως στη Στοκχόλμη η αντιπροσωπεία παρευρέθηκε και στην Τουριστική Εκθεση για την τρίτη ηλικία, όπου κατά τη διάρκεια της παρουσίασης για την Κύπρο «αναφερθήκαμε στην Αγία Νάπα και τον Πρωταρά και αναπτύξαμε τα σημεία τα οποία θα προσελκύσουν τον τουρίστα για τις καλοκαιρινές όσο και για τις χειμερινές διακοπές του».

Σε άλλη ερώτηση ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας απάντησε πως «κατά τη διάρκεια του χειμώνα στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου θα παραμείνουν ανοικτές περίπου 17 ξενοδοχειακές μονάδες. Ταυτόχρονα όμως κάνουμε εκστρατεία για προσέλκυση στην Αγία Νάπα και τον Πρωταρά εσωτερικού τουρισμού με στόχο να αυξηθούν οι μονάδες που θα παραμείνουν ανοικτές και το χειμώνα» κατέληξε.

tv100.gr
21/10/13

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin