Monday, October 07, 2013

Ερώτηση Ν. Χουντή στην Κομισιόν για αναβάθμιση της λίμνης της Καστοριάς.

Την πρόθεσή της να διερευνήσει την οικολογική κατάσταση της λίμνης της Καστοριάς εξέφρασε η Κομισιόν σε απάντησή της προς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή.
Σε σχετική ερώτηση που υπέβαλε ο ευρωβουλευτής, έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για επιστημονικές μελέτες, που  καταδεικνύουν την δραματική υποβάθμιση της λίμνης τα τελευταία χρόνια.
Ο κ. Χουντής επεσήμανε ότι η Λίμνη της Καστοριάς έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000 και υπόκειται στις διατάξεις περί προστασίας και διαχείρισης οικοτόπων, όπως προβλέπεται στην οδηγία 92/43/ΕΟΚ.

Ταυτόχρονα, ζήτησε άμεση παρέμβαση της Κομισιόν, ώστε να αποκατασταθεί η οικολογική ισορροπία της λίμνης.

Στην απάντησή του ο αρμόδιος επίτροπος για το Περιβάλλον κ. Ποτόκνικ  διευκρίνισε ότι «η Επιτροπή δεν συγκεντρώνει τέτοιου είδους στοιχεία όσον αφορά μεμονωμένες τοποθεσίες»,  για να προσθέσει: «Η Ελλάδα πρέπει να εξασφαλίσει τη λήψη κατάλληλων μέτρων για την πρόληψη της επιδείνωσης της περιοχής, ώστε η κατάσταση να διατηρηθεί σε καλό επίπεδο ή να αποκατασταθεί. Η Επιτροπή θα διερευνήσει περαιτέρω το ζήτημα αυτό με τις ελληνικές αρχές».

Σε ό,τι αφορά την χρηματοδότηση έργων για την προστασία της Λίμνης, ο επίτροπος Περιβάλλοντος ενημέρωσε, ότι το επιχειρησιακό πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης συγχρηματοδοτεί ένα έργο, το οποίο αφορά στην παρακολούθηση των υδάτων των λιμνών της Δυτικής Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένης της λίμνης της Καστοριάς. 
www.naftemporiki.gr
7/10/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin