Thursday, October 10, 2013

ΚΥΠΡΟΣ: Σύσταση Υπουργικής Επιτροπής υδρογονανθράκων.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα τη σύσταση Υπουργικής Επιτροπής Υδρογονανθράκων – Γεωπολιτικών Θεμάτων, με σκοπό τη συνεχή παρακολούθηση των εξελίξεων στον τομέα των υδρογονανθράκων.

Αυτό ανακοίνωσε μετά τη συνεδρία του Σώματος, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, η Επιτροπή θα απαρτίζεται από τους Υπουργούς: Εξωτερικών (Πρόεδρος), Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Άμυνας Συγκοινωνιών και Έργων.



Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα εφημερίδας για πρόταση της Noble σύμφωνα με την οποία μέχρι το 2016 θα εξορύξει φυσικό αέριο από την κυπριακή ΑΟΖ το οποίο θα διοχετεύει για σκοπούς της ενδιάμεσης λύσης, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «η Κυβέρνηση διερευνά όλες τις προοπτικές, όλες τις δυνατότητες και όλες τις εμπειρίες που μπορεί να βρει για το θέμα της ενδιάμεσης λύσης για να μειωθεί η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος".

  • Αμετάκλητος στόχος της Κυβέρνησης, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, είναι να μειώσει το συντομότερο δυνατόν την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, που είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την επανεκκίνηση της οικονομίας, στο θέμα των επενδύσεων, της βιομηχανίας και της οικιακής οικονομίας.

"Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό, οποιαδήποτε πρόταση υποβληθεί εξετάζεται ενδελεχώς», κατέληξε.
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/politics/69557#sthash.w7q3NRNR.dpuf

10/10/13

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin