Sunday, October 27, 2013

Σε 18 διεθνή αεροδρόμια θα προβάλλεται η Αθήνα. -Αναλαμβάνοντας τη δέσμευση για προώθηση της Αθήνας ως ελκυστικού προορισμού

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Διεθνούς Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» και 18 διεθνών αεροδρομίων, που διακινούν 170.000.000 επιβάτες ετησίως, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση για προώθηση της Αθήνας ως ελκυστικού προορισμού.

Μέσω του «City Pair», το 2014, η πόλη της Αθήνας θα προβληθεί σε αεροδρόμια στον Καναδά, τις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Ρωσία, με κεντρικό μήνυμα «Perhaps You're an Athenian too».

Το μνημόνιο υπεγράφη κατά τη διάρκεια συμποσίου, που διεξήχθη σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας, με πρωτοβουλία του ΔΑΑ και τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών αεροδρομίων, όπως του Λονδίνου, του Μονάχου, του Μόντρεαλ, καθώς και εκπρόσωπους του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων (ACI World / ACI Europe) και των κλάδων Τουρισμού και Αερομεταφορών.


Παράλληλα, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα μελέτης του Οικονομικού Πανεπιστημίου για τη συνεισφορά του αεροδρομίου στην οικονομία.

Τις εργασίες του συμποσίου χαιρέτησε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία και επεσήμανε πως η ανάπτυξη των υποδομών των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας και η ιδιωτικοποίηση τους, αποτελεί βασική προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης. Πρόσθεσε πως η εντατικοποίηση των προσπαθειών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο προς αυτή την κατεύθυνση καθίσταται ακόμα πιο σημαντική για τη χώρα μας ενόψει και της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, ως κύρια πύλη της χώρας στον κόσμο, διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική αεροπορική αγορά» ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός, υπογραμμίζοντας τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του «Ελ. Βενιζέλος» για την ενίσχυση της εικόνας της πόλης σε διεθνές επίπεδο.
Σημαντική η συμβολή του ΔΑΑ στην ελληνική οικονομία
Σε 2,63% του ΑΕΠ της χώρας μας ανέρχεται η συνεισφορά του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στην ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τα στοιχεία μελέτης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Γρηγόρη Πραστάκου, με έτος αναφοράς το 2012.

Ειδικότερα, τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι ο ΔΑΑ συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της χώρας μας καθώς η ετήσια προστιθέμενη αξία του για το σύνολο της ελληνικής επικράτειας ανέρχεται σε 5,1 δισ. ευρώ, ποσό που ισούται με το 2,63% του ΑΕΠ της Ελλάδας.
Επίσης, ο ΔΑΑ δημιούργησε από το σύνολο των δραστηριοτήτων του σχεδόν 100.000 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, μέσω άμεσων, έμμεσων και πολλαπλασιαστικών επιπτώσεων, καθώς και μέσω της τουριστικής δαπάνης που δημιουργήθηκε χάρη στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Αναλυτικότερα, από τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται εντός του χώρου του αεροδρομίου σε επίπεδο άμεσων επιπτώσεων, η αξία που δημιουργήθηκε ανέρχεται περίπου στο ποσό των 1,95 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 1,01% του ΑΕΠ της Ελλάδας. Ταυτόχρονα, οι νέες θέσεις εργασίας εντός της αεροδρομιακής κοινότητας ανήλθαν σε 13.160.

ethnos.gr
17/10/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin