Thursday, October 31, 2013

Επενδύσεις 100 Εκατ. στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ Εξετάζει το Ρωσικό Σιδηροδρομικό μονοπώλιο.

To ρωσικό σιδηροδρομικό μονοπώλιο RZD είναι έτοιμο να επενδύσει τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ στην υπό αποκρατικοποίηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ, είπε την Τετάρτη ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρίας Βλαντιμίρ Γιακούνιν.
Η δήλωση του Γιακούνιν επιβεβαιώνει ότι οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι είναι μεταξύ των τριών ενδιαφερομένων για την απόκτηση της ελληνικής εταιρίας, σχολιάζει το Reuters.

Πηγή κοντά στην διαδικασία είχε πει στο Reuters τον Σεπτέμβριο ότι η RZD εξετάζει την υποβολή προσφοράς για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από κοινού με την ΓΕΚ Τέρνα.

Εκτός από την ελληνορωσική κοινοπραξία, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και η γαλλική SNCF και η ρουμανική Grampet Group.



H ελληνορωσική κοινοπραξία ενδιαφέρεται επίσης για την θυγατρική του ΟΣΕ ROSCO που είναι πιθανό να την φέρει αντιμέτωπη με την γερμανική Siemens και την γαλλική εταιρία μηχανολογικού εξοπλισμού Alstom.

«Θέλουμε να επενδύσουμε ιδιαίτερα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ», είπε ο Γιακούνιν στον τηλεοπτικό σταθμό Αlpha TV. «Θέλουμε να επενδύσουμε πολλά λεφτά ... εφ'όσον είμαστε σίγουροι ότι η ελληνική κυβέρνηση θα μας υποστηρίξει».

Ο Γιακούνιν θεωρείται ένας από τους παλαιότερους συμμάχους και υποστηρικτές του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ερωτώμενος για το ύψος των επενδύσεων είπε: «Μπορώ σίγουρα να πω ότι πρόκειται για ένα ποσό των 100 εκατ. ευρώ».

Οι δηλώσεις του Γιακούνιν ήταν μεταφρασμένες στα ελληνικά από τον Αlpha.

Η RZD μεταφέρει ετησίως περίπου 1,3 δισ. επιβάτες στη Ρωσία. Εισφέρει το 2,5% του ρωσικού ΑΕΠ και απασχολεί 950.000 εργαζομένους.

Ο Γιακούνιν συνόδευε στην Αθήνα τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σ.Λαβρόφ ο οποίος συναντήθηκε την Τετάρτη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. 

 energia.gr
31/10/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment:

  1. Ρώσοι, Γάλλοι και Ρουμάνοι πήραν το «πράσινο φως» από το ΤΑΙΠΕΔ στη συνέχεια του διαγωνισμού για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ....

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, τα τρία (3) επενδυτικά σχήματα που εισέρχονται στη Β’ φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση ποσοστού 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.:

    -Κοινοπραξία (Open Joint Stock Company) μεταξύ της Ρωσικής κρατικής εταιρείας Russian Railways (Rossiyskie Zheleznye Dorogi - RZD) και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ AE Συμμετοχών, Ακινήτων, Κατασκευών (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ)
    -SNCF Participations SAS, θυγατρικής εταιρείας της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων της Γαλλίας Societe Nationale des Chemins de Fer Francais (SNCF)
    -S.C. Grup Feroviar Roman SA (GFR), ιδιωτικής σιδηροδρομικής εταιρείας της Ρουμανίας

    Επίσης, εγκρίθηκαν τα τρία (3) επενδυτικά σχήματα που συνεχίζουν στη Β’ φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση ποσοστού 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Α.Ε. (ΕΕΣΣΤΥ ή ROSCO):

    -Κοινοπραξία μεταξύ της RZD και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
    -SIEMENS ΑΕ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
    -Κοινοπραξία μεταξύ της Alstom Transport SA και της DAMCO Energy SA
    http://www.protothema.gr/economy/article/324382/poioi-perasan-sti-v-fasi-ton-diagonismon-gia-trainose-kai-rosco/
    31/10/13

    ReplyDelete

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin