Monday, September 23, 2013

Έτινγκερ: Ο South Stream δεν θα χρηματοδοτηθεί από την ΕΕ. -Δεν μας δίνει πρόσβαση σε καμία νέα πηγή ενέργειας και δεν αυξάνει την ανταγωνιστικότητα της αγοράς ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Το έργο του αγωγού South Stream, ο οποίος θα προμηθεύσει με ρωσικό αέριο τις ευρωπαϊκές αγορές, δεν πληροί τις προϋποθέσεις για κοινοτική χρηματοδότηση, σύμφωνα με τον Επίτροπο Ενέργειας, Γκίντερ Έτιγνκερ.
Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο του πρόσφατου συνεδρίου των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ στο Βίλνιους της Λιθουανίας ο Έτινγκερ σημείωσε ότι ο εν λόγω αγωγός δεν έχει τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα τον καθιστούσαν έργο κοινού ενδιαφέροντος (Project of Common Interest) και τα οποία θα επέτρεπαν την ταχεία έγκριση του σχεδιασμού του και τη χρηματοδότησή του από την ΕΕ.

«Ο South Stream είναι μία προσθήκη, αλλά δεν μας δίνει πρόσβαση σε καμία νέα πηγή ενέργειας και δεν αυξάνει την ανταγωνιστικότητα της αγοράς ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο επίτροπος Ενέργειας.

  • Προσέθεσε ότι «δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τον South Stream, αλλά δεν νομίζω ότι αποτελεί ιδιαίτερη προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση».
 http://www.energypress.gr/news/Etignker:-O-South-Stream-den-tha-hrhmatodoththei-apo-thn-EE
23/9/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 ---


*(Gazprom's map after the necessary correction with the name "FYROM".  
GREECE recognised this country with the name "FYROM")

 

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin