Thursday, September 12, 2013

Συναντήσει​ς Πολιτικής Ηγεσίας ΥΠΕΚΑ, με Υψηλόβαθμο​υς Εκπροσώπου​ς της Εταιρείας SOCAR.


 ΥΠΕΚΑ, 12-9-13
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννης Μανιάτης και ο Υφυπουργός κ.Μάκης Παπαγεωργίου, πραγματοποίησαν σήμερα, Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013, συναντήσεις με υψηλόβαθμους εκπροσώπους της εταιρείας Socar, στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών που έχει ξεκινήσει η ομάδα της Socar στην Ελλάδα προκειμένου να υπάρξει εξοικείωση με τα τρέχοντα εμπορικά και λειτουργικά θέματα της εταιρείας ΔΕΣΦΑ, καθώς και θέματα γενικού ενεργειακού ενδιαφέροντος. Στη συνάντηση παρέστη και ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Κώστας Μαθιουδάκης.

Νωρίτερα, η αντιπροσωπεία της Socar, συνοδευόμενη από τον Πρέσβη της Αζέρικης Δημοκρατίας, Rahman Mustafayev, συζήτησαν με τον Υφυπουργό ζητήματα που αφορούν στις διαδικασίες που έχουν καθοριστεί από τους όρους του διαγωνισμού μέχρι την τελική ολοκλήρωση της πώλησης, ενόσω διάστημα αναμένεται η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού στη Socar. Περαιτέρω, αναφέρθηκαν στις προσπάθειες της ελληνικής Κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση της εγχώριας αγοράς ενέργειας και τις δυνατότητες ανάπτυξής της δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην σημαντική συνεισφορά του ΔΕΣΦΑ προς αυτή την κατεύθυνση. Ιδιαιτέρως στάθηκαν στο ρόλο της χώρας μας για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και στη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν στην υλοποίηση του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου.

Το ΥΠΕΚΑ θα βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την ομάδα της Socar, που θα συνεχίσει τις εργασίες της στην Ελλάδα, προκειμένου να υλοποιηθεί επιτυχώς η μετάβαση στη νέα μετοχική δομή της ΔΕΣΦΑ, που θα ανοίξει νέες προοπτικές ανάπτυξης τόσο για την ίδια την εταιρεία όσο και για την εγχώρια αγορά ενέργειας και κατ΄ επέκταση για την εθνική Οικονομία.
ypeka.gr
12/9/13
-

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin