Saturday, September 21, 2013

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΣΕ. -Παρακάμπτει τη θαλάσσια μεταφορά μέσω Βοσπόρου

Σε περίπου ένα χρόνο θα ολοκληρωθεί η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με το υπάρχον σιδηροδρομικό δίκτυο, μετά την υπογραφή της σύμβασης για το έργο, όπως ανακοίνωσε η ΕΡΓΟΣΕ.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΡΓΟΣΕ, υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Σιδηροδρομική Σύνδεση Νέου Προβλήτα Εμπορευματοκιβωτίων Λιμένα Αλεξανδρούπολης» (Α.Σ.740) προϋπολογισμού 3.106.325,21 ευρώ και «o συνολικός χρόνος ολοκλήρωσης της κατασκευής είναι ένα έτος».

Για το έργο έχουν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον τόσο ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ), όσο και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Αντικείμενο του έργου είναι η εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών για την κατασκευή της υποδομής και επιδομής της σιδηροδρομικής γραμμής του τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων και η σύνδεσή της με το σύμπλεγμα των γραμμών του σιδηροδρομικού σταθμού Αλεξανδρούπολης.
Με την κατασκευή του ενισχύεται η ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών πλοίου-σιδηροδρόμου, επιφέροντας πολλαπλά αναπτυξιακά οφέλη, τόσο για την τοπική οικονομία, όσο και για την εθνική.
Το έργο αυτό θα συνδέσει το σιδηροδρομικό δίκτυο με τη Βουλγαρία (Βάρνα), παρακάμπτοντας τη θαλάσσια μεταφορά, μέσω Βοσπόρου, μειώνοντας έτσι τον χρόνο αλλά και το κόστος.
Η απευθείας σύνδεση με τη Βάρνα θα λειτουργήσει σαν εναλλακτικό πέρασμα των προϊόντων από το Βόσπορο και θα μειώσει το χρόνο διαδρομής, από 2,5 ημέρες που χρειάζεται σήμερα σε περίπου 6 ώρες.
Με το έργο αναβαθμίζεται το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και ισχυροποιείται η θέση της χώρας ως είσοδος των εμπορευματικών μεταφορών προς την Ευρώπη.
Η σύμβαση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ» 2007-2013.
 http://www.elzoni.gr/html/ent/308/ent.38308.asp
21/9/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin