Tuesday, August 06, 2013

Τ/κ Ιατροί:Απαγορευμένη ζώνη για κολύμπι από Αμμόχωστο ως Λάρνακα

Του Νίκου Στέλγια
Τραγικές επιπτώσεις στο οικοσύστημα από την καταστροφή στα Γαστριά, λέει ο ΚΤΤΒ...

Με μια ιστορική προειδοποίηση, την οποία έδωσε στην δημοσιότητα πριν από λίγες ώρες, ο Τουρκοκυπριακός Ιατρικός Σύλλογος (KTTB) απευθύνθηκε στους Κύπριους και ξένους κολυμβητές, οι οποίοι επιλέγουν τα ανατολικά παράλια της νήσου για την αγαπημένη καλοκαιρινή δραστηριότητα τους.

Ο τ/κ σύλλογος υπογράμμισε ότι η πρόσφατη οικολογική καταστροφή στα Γαστριά έχει τραγικές επιπτώσεις για ολόκληρο το οικοσύστημα της Κύπρου. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου, Τεκσέν Κιόρογλου, για το επόμενο διάστημα και μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο η ρύπανση που άφησε πίσω του το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της τουρκικής εταιρίας ΆΚΣΑ, οι κολυμβητές πρέπει να αποφεύγουν την χρήση των παραλιών της ζώνης Αμμοχώστου – Λάρνακας.
Σύμφωνα με τον Κιόρογλου, η μεγάλη ρύπανση δεν επηρεάζει αποκλειστικά την περιοχή των Γαστριών. Ήδη, οι επιπτώσεις της ρύπανσης έχουν φτάσει στα παράλια της Αμμοχώστου και των ελεύθερων περιοχών.
Σύμφωνα με τον τ/κ σύλλογο, η τ/κ πλευρά δεν έχει λάβει τα απαιτούμενα μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της μεγάλης περιβαλλοντολογικής κρίσης. Για αυτό τον λόγο, εκτός από την κολύμβηση, στις περιοχές, οι οποίες έχουν επηρεαστεί από την ρύπανση, θα πρέπει να απαγορευτεί προσωρινά και η αλιεία. 
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, η μεγάλη ρύπανση έχει φτάσει ήδη και στα παράλια της Καρπασίας. Σύμφωνα με τον χθεσινό τουρκοκυπριακό τύπο, οι Τουρκοκύπριοι επιχειρηματίες, οι οποίοι διαθέτουν τουριστικές εγκαταστάσεις στην Αμμόχωστο και στην Καρπασία ετοιμάζονται να χτυπήσουν την πόρτα της τ/κ ηγεσίας με δυναμικές κινητοποιήσεις. Οι επιχειρηματίες θα ζητήσουν αποζημιώσεις από την τ/κ ηγεσία για τις μεγάλες απώλειες, τις οποίες έχουν στην φετινή τουριστική σεζόν.
*Ο Νίκος Στέλγιας είναι ανταποκριτής της «Κ» στην Κωνσταντινούπολη
www.kathimerini.com.cy
6/8/13 
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin