Wednesday, August 21, 2013

ΥΠΕΚΑ: Σύσκεψη των Υπουργών ΠΕΚΑ και ΥΠΑΑΝ για την ένταξη των υποθαλάσσι​ων ηλεκτρικών διασυνδέσε​ων της χώρας σε συγχρηματο​δοτούμενο πρόγραμμα ΣΔΙΤ

ΥΠΕΚΑ, Αθήνα, 21 Αυγούστου 2013

Τις δυνατότητες ένταξης σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) των υποθαλάσσιων ηλεκτρικών διασυνδέσεων των νησιών της χώρας και ιδιαίτερα της Κρήτης, θα εξετάσουν από κοινού σε σύσκεψη, τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, στις 17.00, ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης, με τη συμμετοχή των Υφυπουργών ΠΕΚΑ, Μάκη Παπαγεωργίου, και ΥΠΑΑΝ, Νότη Μηταράκη.

Στη συνάντηση θα διερευνηθεί η δυνατότητα ένταξης των έργων υποθαλάσσιας ηλεκτρικής διασύνδεσης τόσο σε πηγές χρηματοδότησης της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου Σ.Ε.Σ. 2014 – 2020, όσο και σε πηγές του ιδιωτικού τομέα. Η διερεύνηση θα γίνει λαμβάνοντας υπόψη την ένταξη του έργου ως μέρους της ενεργειακής διασύνδεσης «EuroAsia Interconnector», που διασυνδέει τα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ, μεταφορικής ισχύος 2000 MW μέσω της πόντισης ηλεκτρικού καλωδίου μεταξύ των τριών χωρών. Το συγκεκριμένo έργο μετά από συντονισμένες ενέργειες Ελλάδος και Κύπρου εντάχθηκε στα «Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος» (Projects of Common Interest) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ίδια σύσκεψη θα συζητηθούν και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος των δύο Yπουργείων (αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων, νέο ΕΣΠΑ, πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ’ οίκον κτλ). Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Yπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (Νίκης 5-7, Σύνταγμα).
http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=785&sni[524]=2561&language=el-GR
21/8/13

--
-


ΣΧΕΤΙΚΑ:

-----
---

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin