Tuesday, August 06, 2013

Καθαρές οι θάλασσες Πρωταρά – Λάρνακας τονίζει το Υπ. Γεωργίας

Το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος διαψεύδει με κατηγορηματικά με ανακοίνωσή του τους ισχυρισμούς του Τουρκοκυπριακού Ιατρικού Συνδέσμου ότι η πρόσφατη ρύπανση έχει επηρεάσει τη θαλάσσια περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου.
Τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι «οι παραλίες της τουριστικής περιοχής Παραλιμνίου-Πρωταρά παραμένουν καθαρές και σε καλή κατάσταση και δεν δημιουργείται οποιοσδήποτε λόγος ανησυχίας. Οι αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας συνεχίζουν να παρακολουθούν την κατάσταση.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας «στην ανακοίνωση του Συνδέσμου, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα σε ηλεκτρονική έκδοση κυπριακής εφημερίδας, προτρέπονται οι λουόμενοι να αποφεύγουν τη χρήση των παραλιών Αμμοχώστου-Λάρνακας λόγω της πρόσφατης πετρελαιοκηλίδας που προκλήθηκε από διαρροή πετρελαίου στην περιοχή Γαστριών».
Το πρόσφατο περιστατικό που παρουσιάστηκε με τα υπολείμματα πετρελαίου (πίσσας) να επιπλέουν στις παραλίες Παραλιμνίου-Πρωταρά «δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα, ούτε και στην αλιεία, εκτός από κάποια οχληρία, για την οποία το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών έλαβε τα κατάλληλα μέτρα καθαρισμού της περιοχής», αναφέρει το Υπουργείο Γεωργίας.
Προσθέτει ότι, «επίσης, το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, στα πλαίσια εφαρμογής του περί της Διαχείρισης της Ποιότητας των Νερών Κολύμβησης Νόμου (57(Ι)/2008), πραγματοποίησε την Δευτέρα προγραμματισμένη δειγματοληψία και στις 12 περιοχές των νερών κολύμβησης του Δήμου Παραλιμνίου για παρακολούθηση των παραμέτρων εντερόκοκκοι και E.coli».
  • Επιπλέον, «έγινε οπτικός έλεγχος για παρουσία ρύπων, όπως κατάλοιπα πίσσας, και δεν εντοπίστηκε.
onlycy.com
6/8/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin