Monday, August 12, 2013

Επιστολή Σαμαρά στον Πούτιν για έκπτωση στο αέριο. Πρόκειται για θέμα ζωτικής σημασίας για την ελληνική κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, με την οποία φέρεται να ζητά μείωση στο κόστος προμήθειας του φυσικού αερίου, κατά το πρότυπο των εκπτώσεων που ήδη έχει κάνει η Gazprom σε άλλους πελάτες της στην υπόλοιπη Ευρώπη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. 

Στην επιστολή, ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να απευθύνεται προσωπικά στον Βλαντιμίρ Πούτιν και να επισημαίνει ότι το κόστος της ενέργειας αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουγός φέρεται να τονίζει ότι πρόκειται για θέμα ζωτικής σημασίας για την ελληνική κυβέρνηση.
 
Στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε τηλεφωνικά από υπουργούς τη Δευτέρα για τις εκκρεμότητες εν όψει της νέας αξιολόγησης από την τρόικα. 
 
Βασικό θέμα προβληματισμού είναι η κινητικότητα στο Δημόσιο. Οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εσωτερικών, Υγείας και Παιδείας έχουν επιφορτιστεί σε αυτό το στάδιο με την προώθηση της διαδικασίας. Καυτά ζητήματα παραμένουν και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και το πρωτογενές πλεόνασμα ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση που αφορά στο χρέος.
 
Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε πρωτογενές πλεόνασμα, ύψους 2,6 δισ. ευρώ, σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης, την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου.
 
Newsroom Enet με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
12/8/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin