Wednesday, August 28, 2013

Σε λειτουργία το μεγαλύτερο παράκτιο αιολικό πάρκο της Γερμανίας- Bard Offshore 1 στη Βόρεια Θάλασσα.(2VIDEOS)


 --
Το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Γερμανίας είναι υπεράκτιο, απέχει 100 χιλιόμετρα από τη νήσο Μπόρκουμ στη Βόρεια Θάλασσα, αποτελείται από 80 ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 400 Μεγαβάτ και μόλις ξεκίνησε τη λειτουργία του.

Η κατασκευάστρια εταιρεία Bard Energy υποστηρίζει ότι το πάρκο μπορεί να ηλεκτροδοτήσει 400.000 νοικοκυριά ετησίως και να συμβάλλει ουσιαστικά στην προσπάθεια της χώρας να απεξαρτηθεί από την πυρηνική ενέργεια. Η μεγάλη πρόκληση ωστόσο ήταν η διασύνδεση του αιολικού Riffgatt με το ηπειρωτικό δίκτυο της Γερμανίας, το οποίο σύμφωνα με τους ειδικούς χρήζει άμεσης αναβάθμισης.


Τα εγκαίνια του αιολικού πάρκου έγιναν παρουσία του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Φίλιπ Ρέσλερ. «To Bard Offshore 1 είναι ένα εντυπωσιακό, πρωτοποριακό έργο που έχει τη δυνατότητα να παίξει σημαντικό ρόλο σε μακροπρόθεσμη βάση στο ενεργειακό μείγμα μας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας.

Το Bard Offshore 1 είναι το πρώτο μεγάλο αιολικό πάρκο που ολοκληρώθηκε στη Βόρεια Θάλασσα και που συνδέθηκε με το δίκτυο. Μέρος των σταθμών παραγωγής ενέργειας από το 2010 προμηθεύει την ηπειρωτική χώρα.

Εξαιτίας των αποστάσεων από την ηπειρωτική χώρα και τα μεγαλύτερα βάθη, η κατασκευή υπεράκτιων αιολικών πάρκων στη Βόρεια Θάλασσα συνεπάγεται υψηλότερο κόστος και μεγαλύτερους κινδύνους. 

  • Μετά το Bard Offshore 1 ακολουθεί μια σειρά παρόμοιων έργων τους επόμενους μήνες: επτά ακόμα αιολικά πάρκα στη Βόρεια Θάλασσα είναι σήμερα υπό κατασκευή.
zougla gr, econews.gr
27/8/13
-- 


 -----

VIDEO 11-8-13: Το Rifgatt, το θαλάσσιο αιολικό πάρκο κοντά στο νησί Μπόρκουμ της γερμανίας εγκαινιάστηκε παρουσία του πρωθυπουργού της Κάτω Σαξονίας.

Οι 30 τουρμπίνες έχουν τη δυνατότητα να τροφοδοτήσουν με ρεύμα 120.000 σπίτια.
Ωστόσο, ακόμη είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθεί.

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin