Wednesday, July 31, 2013

ΥΠΕΚΑ: Συνάντηση Υπουργού ΠΕΚΑ, Γ. Μανιάτη, με τον Γ.Διευθυντ​ή Ευρώπης της Αmerican Associatio​n of Petroleum Geologists​, J. Richardson - Παγκόσμιο Συνέδριο της AAPG στην Αθήνα

ΥΠΕΚΑ, Αθήνα, 31 Ιουλίου 2013
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, συναντήθηκε με τον Γεν. Διευθυντή Ευρώπης της American Association of Petroleum Geologists (AAPG), Jeremy Richardson , με τον οποίο συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.
 
Η AAPG, μετά από συννενόηση με τον Έλληνα Υπουργό, συμφώνησε να διοργανώσει φέτος το Νοέμβριο στη χώρα μας Συνέδριο και Έκθεση, υπό την αιγίδα του ΥΠΕΚΑ, για τα νεότερα ευρήματα και τις έρευνες σε Μεσόγειο, Κασπία, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.
 
Η American Association of Petroleum Geologists είναι η μεγαλύτερη διεθνής επιστημονική ένωση στην πετρελαϊκή βιομηχανία, με ιστορία 100 και πλέον ετών. Αριθμεί περίπου 38.000 εξειδικευμένα μέλη, γεωλόγους και γεωεπιστήμονες από 120 χώρες, που απασχολούνται αποκλειστικά στον τομέα της έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων.
 
Όπως επισημαίνει η AAPG, ο λόγος που επιλέχθηκε η Αθήνα για την διεξαγωγή του Συνεδρίου και της Έκθεσής της, είναι η πρόοδος και οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της έρευνας και εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων.
 
Κατά τις εργασίες του Συνεδρίου, εξέχοντα στελέχη των μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε Μεσόγειο, Κασπία, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, με εισηγήσεις τους θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν το πετρελαϊκό δυναμικό των συγκεκριμένων περιοχών και τις δυνατότητες παραγωγής Υδρογονανθράκων.
 
Στο συνέδριο της AAPG, θα συμμετάσχουν τουλάχιστον 300 μέλη της παγκόσμιας πετρελαϊκής κοινότητας, εξέχοντα στελέχη των μεγάλων εταιρειών, γεωεπιστήμονες και γεωλόγοι εγνωσμένου κύρους, ενώ ως είθισται θα υπάρχουν μεταξύ των συμμετεχόντων παρουσιάσεις και συζητήσεις σχετικά με  την προώθηση επιχειρηματικών συνεργασιών και τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών.
 
Όπως τόνισε ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης,η Ελλάδα έχει μπροστά της μεγάλες προκλήσεις. Οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται στη βελτίωση της κατάστασης που βιώνουν οι πολίτες, με στρατηγικές επιλογές που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση, θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και θα αναζωογοννήσουν την οικονομία. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η προσπάθεια που κάνουμε και στον τομέα των υδρογονανθράκων, θέτοντας τις βάσεις για μια νέα αγορά που ανοίγεται μπροστά μας κι η οποία θα ανοίξει δουλειές, θα αξιοποιήσει το υφιστάμενο ενεργό δυναμικό, αλλά κυρίως τους νέους επιστήμονες που θέλουν και μπορούν να συμβάλουν στην ανάκαμψη της χώρας μας.
 
Είναι λοιπόν ενθαρρυντική και σημαντική η πρωτοβουλία της AAPG να οργανώσει το Συνέδριο και την Έκθεση της στη χώρα μας προσελκύοντας το ενδιαφέρον εξειδικευμενών πετρελαϊκών εταιρειών, γεγονός που δείχνει τόσο την ψήφο εμπιστοσύνης που δίνουν στην Ελλάδα οι σημαντικοί παίκτες του τομέα αυτού, αλλά κι ότι η εικόνα της χώρας μας έχει ήδη αρχίσει να αποκαθίσταται στο εξωτερικό”.
31/7/13

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin