Wednesday, July 03, 2013

Έρχεται το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα

Εντός των επόμενων εβδομάδων θα έρθει στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα- στόχος να τοποθετηθεί το «τελευταίο σύνορο» στην αυθαίρετη δόμηση δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης. Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις Βορίδη, είπε ότι το νόημα είναι «να οικοδομήσουμε το αύριο και όχι να αποδομήσουμε το χθες». 

Ενωτικός επιχείρησε να φανεί ο Σταύρος Καλαφάτης μετά τη θύελλα που προκάλεσαν οι δηλώσεις Βορίδη για τον Ανδρέα Παπανδρέου. "Το διακύβευμα για τη σωτηρία της χώρας είναι τόσο μεγάλο, ώστε αυτό που έχει νόημα είναι να οικοδομήσουμε το αύριο και όχι να αποδομήσουμε το χθες" είπε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος. Συμπλήρωσε ότι ημάχη είναι ανάμεσα στο αύριο και το χθες, τις ρηξικέλευθες προτάσεις και τις βαθιά συντηρητικές ενώ ερωτηθείς εάν ενδιαφέρεται γιατη δημαρχία Θεσσαλονίκης απάντησε: «Είμαι αφοσιωμένος και εστιασμένος στην προσπάθεια να πετύχει η αποστολή μου στο υπουργείο Περιβάλλοντος».

Προανήγγειλε ότι εντός των επόμενων εβδομάδων θα έρθει στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα, με βασικό εργαλείο την "ταυτότητα κτιρίου" ώστε να υπάρξει αποτρεπτική και αποτελεσματική καταπολέμηση της αυθαίρετης δόμησης στο μέλλον.
Σχετικά με την περιοχή της Θεσσαλονίκης ο κ. Καλαφάτης έχει προγραμματίσει την προκήρυξη δύο αρχιτεκτονικών διαγωνισμών για δύο παρεμβάσεις στην παλιά παραλία και στο περιαστικό δάσος του Σέϊχ Σου. 
 http://www.enet.gr
3/7/13
 --
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin