Thursday, July 11, 2013

ΕΝΙ: Συμμετοχή στο τερματικό αν βρούμε φυσικό αέριο

Την πρόθεση της να συμμετάσχει στο τερματικό υγροποίησης εάν και εφόσον βρουν αποθέματα φυσικού αερίου στα οικόπεδα που δραστηριοποιείται, εξέφρασε διά Εκτελεστικού Διευθυντή της εταιρείας ΕΝΙ, Πάολο Σκαρόνι.

Ο Πάολο Σκαρόνι, έγινε δεκτός στο Προεδρικό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρουσία και του Υπουργού Ενέργειας, Γιώργου Λακκοτρύπη, ενώ προηγουμένως είχε συνάντηση στο Υπουργείο Ενέργειας.

«Συζητήσαμε θέματα που αφορούν τις εργασίες της ΕΝΙ στα οικόπεδα που έχουν ήδη αδειοδοτηθεί, συζητήσαμε επίσης για το πρόγραμμα της εταιρείας, για τις σεισμογραφικές έρευνες και για την πρώτη ερευνητική γεώτρηση που προτίθενται να κάνουν εντός του 2014», είπε ο Γιώργος Λακκοτρύπης, προσθέτοντας ότι η εταιρεία βλέπει πολύ θετικά τη συμμετοχή της στο τερματικό ωσότου βρουν φυσικό αέριο.



«Προς τούτο έχουμε ήδη στα χέρια μας και μια συμφωνία πλαίσια που προτίθεται να υπογράψει η εταιρεία με την Κυπριακή Δημοκρατία», είπε ο κ. Λακκοτρύπης. Επισήμανε επίσης ότι η συμφωνία διέπει τους όρους με τους οποίους ενδεχομένως να συμμετέχει η ΕΝΙ στο τερματικό, αφού όπως είπε είμαστε αρκετά μακριά από την ανακάλυψη κοιτασμάτων.

Ο κ. Σκαρόνι είπε ότι η ΕΝΙ προτίθεται να συμμετάσχει στο τερματικό «νοουμένου ότι θα βρούμε κοιτάσματα.»

Δεύτερο εξάμηνο του 2014 η πρώτη ερευνητική

Είπε επίσης ότι η ερευνητική γεώτρηση θα πραγματοποιηθεί εντός του 2014 και συγκεκριμένα κατά το δεύτερο εξάμηνο στο οικόπεδο 9, ενώ για τα άλλα οικόπεδα θα γίνουν σεισμογραφικές έρευνες. Κληθείς να πει αν η ENI διενεργεί επί του παρόντος τρισδιάστατες σεισμογραφικές έρευνες, απάντησε καταφατικά.

Και τρίτος γύρος αδειοδότησης

Ερωτηθείς αν στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης είναι και ένας τρίτος γύρος αδειοδότησης, ο κ. Λακκοτρύπης απάντησε καταφατικά, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «ακόμη δεν έχουμε καταλήξει σε κάποια ημερομηνία. Θα αποφασίσουμε σύντομα».

Ερωτηθείς αν ο τρίτος γύρος θα αφορά τρία οικόπεδα, ο κ. Υπουργός απάντησε: «για όσα έχουν απομείνει που είναι περισσότερα από τρία».

Συνέχεια στη συνεργασία για σπουδές

Ο κ. Σκαρόνη είπε επίσης ότι συζήτησαν για την πιθανή περαιτέρω συνεργασία της εταιρείας με την Κύπρο, υπογραμμίζοντας τις κοινωνικές δραστηριότητες της ΕΝΙ που αφορούν, στην περίπτωση της Κύπρου, παραχώρηση υποτροφιών για σπουδές σε πανεπιστήμιο στο Μιλάνο, στον πετρελαϊκό τομέα.

Μπορεί και πετρέλαιο

Τέλος, σε ερώτηση αν πιστεύει ότι θα βρεθεί φυσικό αέριο ή πετρέλαιο ή και τα δύο, ο κ. Σκαρόνι είπε ότι «επικεντρωνόμαστε στο φυσικό αέριο, πιστεύουμε ότι πρόκειται για φυσικό αέριο, αλλά μπορεί να υπάρχει και πετρέλαιο».
- See more at: http://www.sigmalive.com

11/7/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin