Thursday, July 04, 2013

Κύπρος: Από τις 10 Ιουλίου οι αιτήσεις για την ένταξη στο net metering. Συμψηφισμός της Εισαγόμενης από το Δίκτυο με την Παραγόμενη Ηλ. Ενέργεια από Φωτοβολταϊκά Συστήματα


Από τις 10 Ιουλίου θα γίνονται δεκτές αιτήσεις για δύο σχέδια της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) για το έτος 2013, που αφορούν το σύστημα net metering σε κατοικίες και κτίρια τοπικών αρχών, αλλά και φωτοβολταϊκά συστήματα σε εμπορικές και βιομηχανικές μονάδες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΡΑΕΚ, το πρώτο σχέδιο αφορά την διευρυμένη εφαρμογή του συστήματος «Συμψηφισμού μετρήσεων της Εισαγόμενης από το Δίκτυο με την Παραγόμενη Ηλεκτρική Ενέργεια από Φωτοβολταϊκά Συστήματα» (net metering) εγκατεστημένα σε κατοικίες. Η συνολική δυναμικότητα είναι της τάξης των 6 MW με χορηγία (κατηγορία 1), αλλά και της τάξης των 9 MW άνευ χορηγίας (κατηγορία 2).
Επίσης, το σχέδιο προβλέπει και την εφαρμογή του net metering σε κτίρια που αποτελούν έδρα τοπικών αρχών, δυναμικότητας 0,2 MW άνευ χορηγίας (κατηγορία 3).
Το δεύτερο σχέδιο αφορά την Εφαρμογή Αυτοπαραγωγής με Χρήση Φωτοβολταϊκών συστημάτων σε Εμπορικές και Βιομηχανικές Μονάδες, δυναμικότητας 10 ΜW, άνευ χορηγίας.

Οι αιτήσεις για το πρώτο σχέδιο θα γίνονται δεκτές από τα κατά τόπους Περιφερειακά Γραφεία της ΑΗΚ, υπό την ιδιότητά της Διαχειριστή Συστήματος Διανομής, από την 10η Ιουλίου 2013 ως την συμπλήρωση του καθορισμένου ορίου προβλεπόμενης δυναμικότητας για το 2013 ή το αργότερο έως την 15η Νοεμβρίου.
Για το δεύτερο σχέδιο, οι αιτήσεις θα κατατίθενται στη ΡΑΕΚ, από την 10η Ιουλίου 2013 ως την συμπλήρωση του καθορισμένου ορίου προβλεπόμενης δυναμικότητας ή το αργότερο έως την 15η Νοεμβρίου.
Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται το κείμενο των Σχεδίων από την ιστοσελίδα της ΡΑΕΚ (www.cera.org.cy) και τα έντυπα των σχετικών αιτήσεων από την ιστοσελίδα της ΡΑΕΚ, της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (www.eac.org.cy) και του Ιδρύματος Ενέργειας
 (www.cie.org.cy/ energypress.gr).
4/7/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin