Monday, July 15, 2013

Στο 1 Ευρώ Ανά Στρέμμα η Επιβάρυνση των Αγροτεμαχίων - Ισχύει και για Αγροτικά Φ/Β

Στο 1 ευρώ ανά στρέμμα κατέληξε ο συντελεστής φορολόγησης, του ενιαίου φόρου ακινήτων για τις εκτάσεις μονοετούς καλλιέργειας που ανήκουν κατά πλήρη κυριότητα σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ακόμη κι αν στα εν λόγω αγροτεμάχια έχουν εγκατασταθεί φωτοβολταϊκά συστήματα. 

Ο νέος φόρος, που αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα καταργώντας όσους εφαρμόζονται σήμερα (τέλος ηλεκτροδότησης, ΦΑΠ, ΤΑΠ κ.λπ.), θα επιβάλλεται σε κάθε ακίνητο ξεχωριστά, ανεξάρτητα αν αυτό ιδιοχρησιμοποιείται ή αποφέρει εισόδημα. Σύμφωνα με το paseges.gr, η επιβάρυνση του 1 ευρώ ανά στρέμμα θα αφορά ακόμη και στα γραφεία, στα καταστήματα, στα αγροτεμάχια και τις εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού εκτάσεις, ακόμη και εάν σε αυτές έχουν εγκατασταθεί φωτοβολταϊκά συστήματα. Θα επιβάλλεται, δε, χωρίς κανένα αφορολόγητο όριο και με ελάχιστες εξαιρέσεις.


Επιπλέον, ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα κάθε άλλης εκτός σχεδίου εδαφικής έκτασης, (αγροτεμάχια, αγροί, βοσκότοποι, δασικές εκτάσεις κ.λπ.) ο φόρος του 1 ευρώ ανά στρέμμα θα προσαυξάνεται και, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του ακινήτου, θα μπορεί να φθάνει ακόμη και τα 60 ευρώ το στρέμμα για ακίνητα - φιλέτα.

Για τα εντός σχεδίου κτίσματα και οικόπεδα ο φόρος θα υπολογίζεται με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, σύμφωνα με το paseges.gr, με βάση το τετραγωνικό μέτρο, θα ξεκινά από 1,8 ευρώ ανά τ.μ. και με την εφαρμογή κλίμακας με 33 συντελεστές και ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε ακινήτου (τιμή ζώνης που ισχύει στην περιοχή του ακινήτου, παλαιότητα, όροφος, αριθμός των προσόψεων, εμπορικότητα του δρόμου στον οποίο βρίσκεται το ακίνητο κ.λπ.) μπορεί να φθάνει τα 32 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για τα πολύ «ακριβά» ακίνητα.
 http://www.energia.gr
15/7/13

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin