Saturday, June 01, 2013

ΥΠΕΚΑ: Ο Υπουργός Αναπληρωτή​ς ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης σε εκδήλωση ευαισθητοπ​οίησης για τα δάση - Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασία​ς μεταξύ ΥΠΕΚΑ και ΣΕΠ


Αθήνα, 31 Μαΐου 2013

Ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης σε εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τα δάση - Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΥΠΕΚΑ και ΣΕΠ:
 
Σε εκδήλωση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, θα παραβρεθεί ο Υπουργός Αναπληρωτής Σταύρος Καλαφάτης την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 στο περιαστικό δάσος Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη. Το μεσημέρι της Κυριακής, ώρα 12:00, στο Δάσος Σέιχ Σου (Μαύρος Λόφος - Καρά Τεπέ), ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης και ο Πρόεδρος ΔΣ του ΣΕΠ Χρήστος Λυγερός θα υπογράψουν Μνημόνιο Συνεργασίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το οποίο περιλαμβάνει ένα σχέδιο δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε όλη την Ελλάδα.
 
Παράλληλα, στον ίδιο χώρο, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και ειδικά η Περιφερειακή Εφορεία Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για τους νέους, τις οικογένειες και τα παιδιά της πόλης στο περιαστικό δάσος Σέιχ Σου, με σύνθημα «Ενημερώσου, δράσε, προστάτευσε, ζήσε το Σέιχ Σου σου!». Η δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής.
 
Η Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ εκείνη την ημέρα θα πραγματοποιήσει έρευνα για τη σχέση των επισκεπτών με το δάσος και το περιβάλλον, ενώ παράλληλα οι εθελοντικές ομάδες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Αντιπυρικής Προστασίας του Σέιχ Σου θα προβάλουν το έργο τους. Οι δράσεις θα υλοποιηθούν με την ευγενική υποστήριξη του Πυροσβεστικού Σώματος, της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελ. Κορδελιού & Βερτίσκου, καθώς επίσης και με την επιστημονική αρωγή του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
31/5/13

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin