Wednesday, May 15, 2013

Πρόταση της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Το σπήλαιο Περάματος να μπει στα μνημεία της Unesco!..

-
Με μια ρηξικέλευθη πρόταση, που εάν υλοποιηθεί θα αλλάξει τα δεδομένα στο τουριστικό «γίγνεσθαι» των Ιωαννίνων έκλεισε χθες η εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος CAVE, που έγινε στα Γιάννινα (πρόκειται για έργο του διασυνοριακού προγράμματος Interreg Ελλάδα – Ιταλία).
Η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, μέσω του υπεύθυνου Δημοσίων Σχέσεων Γιώργου Τάσσου, πρότεινε να γίνει προσπάθεια, ώστε να μπει το Σπήλαιο Περάματος στα μνημεία της Unesco!



Μεγάλο ενδιαφέρον
Μιλώντας χθες στον «Π.Λ.» ο κ. Τάσσος εξήγησε πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από το εξωτερικό για θέσεις προστατευόμενες από την Unesco. Αυτή τη στιγμή στο Νομό Ιωαννίνων, στη λίστα της Unesco είναι το γεωπάρκο Αώος- Βίκος (άλλα γνωστά μνημεία είναι το Βουθρωτό στη Β. Ήπειρο και η παλιά πόλη Αργυροκάστρου κ.α.).
Όπως εξήγησε, η ένταξη του Σπηλαίου στην συγκεκριμένη λίστα με τα μνημεία «είναι ο μόνος τρόπος ώστε στο μέλλον, το σπήλαιο να έχει άλλη παρουσίαση στο Παγκόσμιο στερέωμα. Είναι διεθνής τάση η επίσκεψη των προστατευόμενων χώρων από Unesco». Να σημειωθεί, πως εάν τελικά το σπήλαιο Περάματος μπει στον κατάλογο, θα είναι ένα από τα λίγα σπήλαια παγκοσμίως…
ΜΙΧ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 .proinoslogos.gr
15/5/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin