Wednesday, May 29, 2013

Οι ονειρεμένες παραλίες της Ελλάδας στο CNN.... Δημοσίευμα-«ώθηση» για τον τουρισμό

 --
Ανάμεσα στη Μαδαγασκάρη, στη Βραζιλία, τη Νέα Ζηλανδία ξεπροβάλλει η Κρήτη, η Ζάκυνθος κι η Λευκάδα...
Στη λίστα με τις 100 καλύτερες παραλίες του κόσμου, που δημοσιεύει το αμερικανικό δίκτυο CNN, αναδεικνύονται οι ομορφιές των Εγκρεμνών της Λευκάδας, του Μπάλου και των Φαλάσαρνων στα Χανιά, του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην τελευταία και 100ή θέση βρίσκονται τα Φαλάσαρνα, με το συντάκτη να αναφέρει: «Το καλύτερο από τα Φαλάσαρνα; Υπάρχει τόσος χώρος, που δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθείς δίπλα στην ξαπλώστρα ξένου. Η ακτή συνεχίζεται σε πέντε συνεχείς παραλίες, η μεσαία είναι η πιο δημοφιλής και εκείνες προς το τέλος ενδείκνυνται για μοναχικούς εραστές του ήλιου».

Στην 35η κατατάσσεται ο Μπάλος, ο οποίος περιγράφεται ως λίμνη με πολλά χρώματα, ροζ παστέλ, μπλε, τιρκουάζ. Μπορεί να έχει πολύ κόσμο και οι μικροοργανισμοί στα αμμώδη ρηχά νερά μπορεί να προκαλέσουν δυσάρεστες οσμές, ωστόσο για καρτ-ποστάλ είναι μία από τις καλύτερες της Ελλάδας».

Λίγο πιο ψηλά, στην 32η θέση έρχεται το Ναυάγιο, το οποίο είναι μαγευτικό, «με το κουφάρι του πλοίου να αναδεικνύεται σαν ζόμπι στην άμμο».

Οσο για τους Εγκρεμνούς, που βρίσκονται στην 24η θέση, ο συντάκτης τους εκθειάζει για τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα, τα μπλε ελεκτρίκ νερά  και τον άπλετο χώρο για όλους. Εξαιτίας της μεγάλης παραλίας, όπως τονίζει το CNN, έχει γίνει μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες από τότε που δημιουργήθηκε δρόμος που οδηγεί σε αυτή.

www.protothema.gr
29/5/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin