Friday, May 31, 2013

Φωτίζεται ξανά το Κάστρο της Μεθώνης .... Προκηρύχθηκε διαγωνισμός από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων

ΦΩΤΟ: tovima.gr
-
Mετά από πολύμηνες προσπάθειες του Συλλόγου Φίλων Κάστρου Μεθώνης για την αποκατάσταση του φωτισμού του κάστρου που είχε τεθεί εκτός λειτουργείας το 2011, το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ) προκήρυξε πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό με προβλεπόμενη δαπάνη 72.303,09 ευρώ  και ημερομηνία υποβολής προσφορών την 3.6.2013.

Το έργο θα ολοκληρωθεί σε 40 εργάσιμες ημέρες μετά την υπογραφή της σύμβασης.

Τα πλήρη στοιχεία του διαγωνισμού έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΤΑΠ.

Από το 2009 παρουσιάστηκαν προβλήματα λειτουργίας στο φωτισμό, λόγω βλαβών στο δίκτυο που επέφεραν οι  δύσκολες καιρικές συνθήκες και σε συνδυασμό με την έλλειψη συντήρησης. βγήκε εκτος λειτουργίας το 2011.

Ο φωτισμός, ιδιαίτερα στο νοτιοανατολικό τμήμα του κάστρου, έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις αφού εκτείνεται ακόμα και μέσα στην θάλασσα, φωτίζοντας το Μπούρτζι της Μεθώνης.

 «Η προκήρυξη του έργου είναι το πρώτο αλλά ιδιαίτερα σημαντικό βήμα. Τώρα χρειάζεται προσοχή στην ποιότητα κατασκευής αλλά και στην ετήσια συντήρηση και στην αποτελεσματική φύλαξη του έργου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΦΚΜ.
.
Αν οι διαδικασίες του διαγωνισμού εξελιχθούν ομαλά, οι εργασίες θα αρχίσουν τον Ιούνιο και προς τα μέσα Αυγούστου το Μπούρτζι της Μεθώνης θα έχει πάλι το δικό του φωτισμό, γεγονός που θα αναδείξει την περιοχή και θα συμβάλλει στην τουριστική προβολή. 
31/5/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin