Wednesday, May 29, 2013

Νίκη Τζαβέλα: Σημαντική η όσο το δύνατον μεγαλύτερη ενεργειακή απεξάρτηση της ΕΕ από τις εισαγωγές ενέργειας .... επεσήμανε τον κίνδυνο μετατροπής της Τουρκίας σε μονοπωλιακό διάδρομο μεταφοράς ενέργειας

 --
Κεντρική ομιλήτρια στο συνέδριο του Economist με θέμα «Ενεργειακή ασφάλεια οδεύοντας προς το 2030 - Ο ρόλος της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου» ήταν η ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ κα Νίκη Τζαβέλα σήμερα στις Βρυξέλλες. 
Στο συνέδριο συμμετείχαν Ευρωπαίοι πολιτικοί καθώς και υψηλόβαθμοι παράγοντες στον τομέα της ενέργειας όπως ο Επίτροπος Ενέργειας κος Gunther Oettinger, ο υφυπουργός ενέργειας της Βουλγαρίας κος Bojan Stoyanov και ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ε.Ε. κος Vladimir Chizhov.


Στην παρέμβασή της η κα Τζαβέλα τόνισε τη μεγάλη σημασία της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης ενεργειακής απεξάρτησης της ΕΕ από τις εισαγωγές ενέργειας και πρόσθεσε ότι αυτό μπορεί να επιτευχτεί με την εκμετάλλευση των ενδογενών πηγών ενέργειάς που διαθέτει. 


Επίσης πρόσθεσε ότι η νοτιοανατολική Μεσόγειος με τα κοιτάσματα αερίου που έχουν ανακαλυφθεί στα οικόπεδα Αφροδίτη και Λεβιάθαν προσφέρουν μια άριστη ευκαιρία διαφοροποίησης των ενεργειακών πηγών της Ε.Ε. μέσω της υλοποίησης του Νοτιανατολικού ενεργειακού διαδρόμου.

  • Η Ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Νίκη Τζαβέλα, ως ομιλήτρια στο συγκεκριμένο πάνελ, επεσήμανε τον κίνδυνο μετατροπής της Τουρκίας σε μονοπωλιακό διάδρομο μεταφοράς ενέργειας προς την Ευρώπη.
  • "Πρέπει να ιδρυθεί και να διατηρηθεί ο διάδρομος μεταφοράς αερίου Ισραήλ - Κύπρος- Ελλάδα" , τόνισε η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής.
 EurActiv.gr 
 

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin