Tuesday, May 21, 2013

ΕΚ: Αυστηρότεροι κανόνες για τις εξέδρες πετρελαίου



 --
Καλύτερο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση ατυχημάτων στις εξέδρες άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου επέβαλλε στις 21 Μαΐου το ΕΚ με κανονισμό, μετά επίπονες διαπραγματεύσεις με τις κυβερνήσεις στο Συμβούλιο υπουργών. Στόχος είναι να μειωθεί ο κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος αλλά και να μειωθούν οι συνέπειες που μπορεί να έχει ένα τέτοιο ατύχημα αν ή όταν (ξανα) συμβεί. Τα κράτη μέλη έχουν διετή προθεσμία για την προσαρμογή της νομοθεσίας τους.


Ο νέος κανονισμός, θέτει ελάχιστα κοινά ευρωπαϊκά πρότυπα για την ασφάλεια των εξεδρών άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στη θάλασσα, με αυστηρότερους κανόνες για την αδειοδότηση, το σχεδιασμό εκτάκτου ανάγκης και, τέλος, τη διαχείριση των εγκαταστάσεων όταν πάψουν να παράγουν.

Στόχος του ΕΚ είναι να ενισχυθούν οι πρόνοιες της νομοθεσίας για το σχεδιασμό και την ετοιμότητα των εξεδρών σε περίπτωση ατυχήματος, την αποσαφήνιση της ευθύνης των επιχειρήσεων, την εκτίμηση του κινδύνου που στοιχειοθετούν και τη συμμετοχή των πολιτών στις διαδικασίες αδειοδότησής τους και, τέλος, τη βελτίωση της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ κρατών-μελών.
.europarl.europa.eu
21/5/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin