Wednesday, May 01, 2013

Στα 650 - 652 εκατ. ευρώ ανέβηκε η προσφορά για τον ΟΠΑΠ

Τη βελτιωμένη προσφορά για την απόκτηση του ΟΠΑΠ υπέβαλε σήμερα ο επενδυτικός όμιλος Emma Delta.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα προσφορά ανέρχεται στα 650 έως 652 εκατομμύρια ευρώ, ούσα έτσι βελτιωμένη κατά 28 έως 30 εκατομμύρια της αρχικώς υποβληθείσης.
Ο επενδυτικός όμιλος Emma Delta είναι ο μοναδικός υποψήφιος διεκδικητής του Οργανισμού.
Η αρχική προσφορά του ομίλου ήταν 622 εκατ. ευρώ και σήμερα είναι η τελευταία μέρα της παραταθείσας προθεσμίας για την υποβολή της.

Τα 650 εκατ. ευρώ θεωρούνται το κατώτερο αποδεκτό όριο για το ελληνικό Δημόσιο, ύστερα από τη σχετική ανεξάρτητη αποτίμηση της εταιρείας Duff & Phelps για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ.
Η Emma Delta είναι μία Ελληνο-τσεχική κοινοπραξία, της οποίας ηγείται ο Τσέχος επενδυτής Jiri Smejc ενώ σε αυτή συμμετέχει ο Έλληνας επιχειρηματίας Γιώργος Μελισσανίδης. Ποσοστό συμμετοχής φέρεται να έχει και ο ιταλικός κολοσσός Lottomatica, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης τυχερών παιγνίων στην Ευρώπη.
 .ethnos.gr
1/5/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

 

2 comments:

  1. Αποδεκτή έκανε το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων τη βελτιωμένη προσφορά της Emma Delta για την εξαγορά του 33% του ΟΠΑΠ.....

    http://www.protothema.gr/article/?aid=275899
    1/5/13

    ReplyDelete
  2. Γ. Στουρνάρας για ΟΠΑΠ: «Πολλαπλά τα οφέλη για το ελληνικό Δημόσιο»

    Με ικανοποίηση υποδέχτηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνννης Στουρνάρας, την είδηση της εξαγοράς του 33% του ΟΠΑΠ από την Emma Delta, μετά τη βελτιωμένη προσφορά που υπέβαλε η τελευταία.

    Απηχώντας τις απόψεις της κυβέρνησης για τις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε, σε δήλωσή του: «Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίηση που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας».

    «Τα οφέλη για το ελληνικό Δημόσιο είναι πολλαπλά, αφού αποδεικνύεται η εμπιστοσύνη των επενδυτικών κεφαλαίων στην ελληνική Οικονομία και ταυτόχρονα εξασφαλίζονται, για πρώτη φορά, πέραν του τιμήματος, και έσοδα από φόρους 30% επί των μικτών κερδών, που θα μπαίνουν κάθε χρόνο στο δημόσιο ταμείο» σημείωσε ως πρις τις επιμέρους λεπτομέρειες της συμφωνίας ο υπουργός Οικονομικών.

    Και κατέληξε: «Το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων θα συνεχιστεί από την κυβέρνηση με αποφασιστικότητα, προκειμένου να επισπευστεί η έξοδος της χώρας από την κρίση με τους ταχύτερους δυνατούς χρόνους και επωφελέστερους όρους για την εθνική μας οικονομία».
    http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=275902
    1/5/13

    ReplyDelete

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin