Thursday, April 25, 2013

Πυρά WWF Ελλάδος κατά Task Force- Μας οδηγούν σε κράτος «αδίκου»

Την οξεία αντίδραση της WWF Ελλάδος προκάλεσε η προτροπή της Ομάδας Δράσης (Task Force) για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, λέγοντας ότι οδηγεί την χώρα σε ένα «κράτος αδίκου».
Σε επιστολή του προς τον επικεφαλής της Task Force, Horst Reichenbach, και στον Πρόεδρο της Κομισιόν, Jose Manuel Barroso, ο διευθυντής της WWF Ελλάς,  Δημήτρης Καραβέλλας, επικρίνει τις προτάσεις της Task Force προς το ΥΠΕΚΑ και την «Κτηματολόγιο ΑΕ» να βρεθεί διαδικασία νομιμοποίησης καταπατήσεων γης και αυθαιρέτων κτισμάτων, ανεξάρτητα από τον τρόπο δημιουργίας τους.

«Η κρίση είναι ευκαιρία για τροχοδρόμηση της χώρας σε πορεία βιωσιμότητας, μέσα από τις απόλυτα απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και πολιτικές που θέτουν τις βάσεις για την οικολογικά υγιή, οικονομικά ισχυρή και κοινωνικά δίκαιη Ελλάδα που θέλουμε», δηλώνει ο Δημήτρης Καραβέλλας.
«Οι προτάσεις της Task Force δεν συμβάλλουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Αντί να θεραπεύουν πληγές, στην πραγματικότητα τις επιδεινώνουν, ενώ διογκώνουν το πιο μακροπρόθεσμο κόστος της περιβαλλοντικής αποκατάστασης», συνέχισε.
Στην επιστολή της η WWF Ελλάδος επισημαίνει ότι η νομιμοποίηση των παράνομων κτισμάτων και χρήσεως γης παραβιάζει τη Συνθήκη της ΕΕ που προβλέπει την ασφάλεια δικαίου και θέτει ως στόχο την προστασία και βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος, καθώς και τη συνετή και ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων.
Ακόμη, τονίζει πως είναι περιβαλλοντικά «εγκληματική» διότι δεν γίνεται καμία εκτίμηση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος, δη στις οικολογικά «ευαίσθητες» περιοχές.
Συνεχίζει λέγοντας ότι συνιστά και «διάκριση» έναντι των νομοταγών πολιτών που «υπέστησαν το διοικητικό και οικονομικό βάρος της τήρησης των διαδικασιών δόμησης και χρήσης γης».
Τέλος, η WWF Ελλάδος καλεί την Task Force «να τηρήσει τη νομοθεσία της ΕΕ […] βοηθώντας την Ελλάδα να επιβάλει το κράτος δικαίου που δεν είχε ποτέ και να εισπράξει τα νόμιμα πρόστιμα».
EurActiv.gr 
 
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin