Sunday, April 07, 2013

Εμπλοκή όλων για προστασία περιβάλλοντος

Μέσα από την άμεση και ενσυνείδητη εμπλοκή των πολιτών επιτυγχάνεται η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, σε συνδυασμό πάντοτε με τις προσπάθειες και των αρμόδιων υπηρεσιών του κράτους, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης.

Σε χαιρετισμό του στη Γιορτή του Δέντρου, στο Δήμο Γερμασόγειας, ο κ. Κουγιάλης ανέφερε ότι "τα δάση και τα δασικά οικοσυστήματα αποτελούν ανεξάντλητη πηγή προσφοράς προς την κοινωνία, και συμβάλλουν στην άμβλυνση του φαινομένου του θερμοκηπίου, στην αποτροπή διαβρωτικών φαινομένων και συνθηκών ερημοποίησης, ενώ αποτελούν ασφαλές καταφύγιο για τα διάφορα είδη της χλωρίδας και πανίδας".



"Σημαντικός είναι ο ρόλος τους στον εμπλουτισμό των υπόγειων υδροφόρων στρωμάτων και στη διασφάλιση υψηλής ποιότητας πόσιμου νερού", είπε και πρόσθεσε ότι "το δέντρο είναι σύμβολο ομορφιάς και δείκτης υγείας του ανθρώπου και παράλληλα αντίποδας στον ορατό κίνδυνο καταστροφής του περιβάλλοντος".

Όπως είπε, "είναι παραδεκτό ότι τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη πάρκων και χώρων πρασίνου σε κατοικημένους χώρους αποτελεί αναγκαιότητα".

"Έτσι, με ευχαρίστηση βλέπουμε κατοίκους και τοπικές αρχές σε όλη την Κύπρο να παίρνουν την πρωτοβουλία, να εντοπίζουν κατάλληλους χώρους και να προβαίνουν στη δημιουργία χώρων πρασίνου", ανέφερε, προσθέτοντας ότι "τέτοιοι χώροι στις πόλεις είναι χώροι διαφυγής, ξεκούρασης και αναψυχής, ενώ διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην πνευματική, σωματική και ψυχική διάθεση του σύγχρονου ανθρώπου".

Ο κ. Κουγιάλης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι "όλοι έχουμε επίγνωση της αξίας του πρασίνου και της ανάγκης για προστασία και επέκτασή του εντός των πόλεων", σημειώνοντας ότι "θα πρέπει η σημερινή εκδήλωση να μας οδηγεί στη σωστή πορεία, που δεν είναι άλλη από εκείνη που οδηγεί στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της κοινωνίας μας και τη δημιουργία προσεγμένων χώρων με υγιείς προδιαγραφές, όπου η παρουσία του δέντρου θα αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο".

"Για να πετύχει αυτή η προσπάθεια απαιτείται ευαισθητοποίηση, καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και ανάπτυξη του εθελοντισμού", επεσήμανε.


 .politisnews.eu 07/04/2013 - 14:44

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin