Thursday, April 18, 2013

Δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμη οι πλημμυροπαθείς στην Πέλλα

Εν αναμονή της έκδοσης της κοινής υπουργικής απόφασης για να προχωρήσει το θέμα των αποζημιώσεων στους πληγέντες από την πλημμύρα της 26ης Φεβρουαρίου, είναι οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν, Έδεσσα, της Σκύδρα και Δήμος Πέλλας, καθώς και οι φορείς του νομού. 
Οι σχετικές αυτοψίες έχουν γίνει, όπως κι έχει συνταχθεί η εισηγητική έκθεση για την κήρυξη της Π.Ε. Πέλλας ως πλημμυρόπληκτης, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αποζημιώσεων για τους πλημμυροπαθείς. 
 
Σε ανακοίνωση της Π.Ε. Πέλλας, αναφέρεται πως «δεν έγινε πλήρης απογραφή όλων των περιπτώσεων, αυτό θα γίνει μετά από την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα κηρυχθεί η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας «πλημμυρόπληκτη περιοχή».
Στην ίδια Απόφαση θα ορίζονται τα οικονομικά και άλλα μέτρα ενίσχυσης για την αποκατάσταση των ζημιών, τα οποία θα χορηγηθούν στους δικαιούχους, σύμφωνα με τη διαδικασία που θα ανακοινωθεί».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης, στην ίδια ανακοίνωση, τονίζει πως «ελπίζω η έκδοση της Υπουργικής Απόφασης που θα ανοίξει το δρόμο για τις αποζημιώσεις, να εκδοθεί το συντομότερο δυνατό». 

 .enet.gr
18/4/13

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin