Sunday, April 21, 2013

Γ. Μανιάτης : Ο ορυκτός πλούτος βασικός πυλώνας του νέου αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας

«Ο ορυκτός πλούτος αποτελεί έναν πολύ βασικό πυλώνα στήριξης του νέου αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας, στον οποίο πρέπει με υπευθυνότητα, επιμονή, σεβασμό στο περιβάλλον και συγκεκριμένα ανταποδοτικά οφέλη των τοπικών κοινωνιών να επενδύσουμε. 

Ο δρόμος είναι ανοιχτός εναπόκειται σε όλους εμάς να το κάνουμε πράξη», δήλωσε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία εξέλιξης των ερευνών, λέγοντας ότι «βρίσκονται σε πολύ καλό στάδιο». Και πρόσθεσε ότι βάσει των πρώτων αποτελεσμάτων «μπορούμε να αναμένουμε θετικά αποτελέσματα στο Ιόνιο και Νότια της Κρήτης» και ότι «το φθινόπωρο θα έχουμε πλήρη εικόνα για τα αποθέματα στις δύο αυτές περιοχές». 


Αναφερόμενος στη συζήτηση που έγινε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, της πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ για τη δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης Γενεών, στο οποίο θα πάνε τα περίπου 150 δις ευρώ της επόμενης τριακονταετίας, από δημόσια έσοδα από την αξιοποίηση υδρογονανθράκων, είπε ότι θεωρεί «εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι το σύνολο των κομμάτων του λεγόμενου συνταγματικού τόξου ,δείχνει να αποδέχεται την πρότασή μας» και πρόσθεσε ότι «η δημιουργία του Ταμείου αυτού θα μας επιτρέψει να φτιάξουμε έναν κουμπαρά για το μέλλον του Ασφαλιστικού συστήματος και την αξιοπρεπή διαβίωση των Ελλήνων συνταξιούχων».
 .agelioforos.gr
21/4/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin