Tuesday, March 05, 2013

FRASER INSTITUTE: Ελάχιστα θελκτική για μεταλλευτικές επενδύσεις η Ελλάδα

Στις 10 λιγότερο ελκυστικές περιοχές του κόσμου για μεταλλευτικές επενδύσεις κατατάσσεται η Ελλάδα σύμφωνα με έρευνα του Fraser Institute.

Η πιο φιλική χώρα είναι η Φινλανδία, η οποία βρίσκεται στην πρώτη θέση, ενώ η χειρότερη είναι η Ινδονησία.
Το Fraser Institute, είναι ινστιτούτο ερευνών και μελετών και έχει ιδρυθεί το 1974 στον Καναδά και ανακοίνωσε την ετήσια έκθεση του 2012-2013 αναφορικά με τις δυσκολίες της δραστηριότητας των μεταλλευτικών εταιριών σε περιοχές όλου του κόσμου. Στην έρευνα ελήφθησαν απαντήσεις από 742 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.
Η δημοσκόπηση διεξήχθη το διάστημα 9 Οκτωβρίου 2012 – 6 Ιανουαρίου 2013 και αφορούσε μεταξύ άλλων στη γνώμη των εταιριών για τις πολιτικές που ασκούνται από τις κυβερνήσεις, τη γραφειοκρατία, τους φόρους κλπ. ως προς τις επενδύσεις.
Οι μεταλλευτικές εταιρείες που απάντησαν στην Ετήσια Έρευνα Μεταλλευτικών Εταιρειών του Ινστιτούτου Frazer, κατέταξαν την Φινλανδία ως τη καλύτερη χώρα για επιχειρήσεις, ενώ η Ινδονησία έλαβε τη χειρότερη θέση.
Μαζί με την Φινλανδία, οι 10 καλύτερες περιοχές στην κατάταξη είναι η Σουηδία, Αλμπέρτα (Καναδάς), Νέο Μπρούνσγουινγκ, Ουαϊομινγκ (ΗΠΑ), Ιρλανδία, Νεβάδα, Γιούκον (Καναδάς) και Νορβηγία. Όλες ήταν πρώτες και πέρυσι, εκτός από την Γιούτα και τη Νορβηγία.
Οι 10 λιγότερο ελκυστικές περιοχές για επενδύσεις είναι (ξεκινώντας με τις χειρότερες), η Ινδονησία, Βιετνάμ, Κογκό, Kyrgystan, Ζιμπάμπουε, Βολιβία, Γουατεμάλα, Φιλιππίνες και Ελλάδα. Όλες αυτές οι περιοχές, εκτός από το Κογκό, την Ελλάδα και τη Ζιμπάμπουε ήταν στις 10 χειρότερες και πέρυσι.
Η Ελλάδα συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος στην έρευνα και πήρε την 87η θέση σε σύνολο 96 περιοχών.
.ethnos.gr

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin