Friday, March 15, 2013

Το φθινόπωρο ο καθορισμός των θαλάσσιων οικοπέδων ....ΓΙΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ

Στα επόμενα βήματα της ελληνικής κυβέρνησης σε σχέση με την πορεία ανεύρεσης και εκμετάλλευσης πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος Ευ. Λιβιεράτος, απευθύνοντας χαιρετισμό στο 2ο Ενεργειακό Συμπόσιο, με τίτλο «Ο ρόλος της Κύπρου στον ενεργειακό διάδρομο της Νοτιανατολικής Μεσογείου».

Ο κ. Λιβιεράτος επισήμανε ότι το φθινόπωρο του 2013 η Ελλάδα θα προχωρήσει σε καθορισμό των ερευνητικών τεμαχίων στη θαλάσσιά της περιοχή και πρόσθεσε ότι την άνοιξη αναμένεται να ξεκινήσει ο γύρος αδειοδοτήσεων.


«Το ενδιαφέρον αρχίζει να γίνεται όλο και πιο εντατικό. Η Ελλάδα έχει, ήδη, τα πρώτα έσοδά της από δικαιώματα και πιστεύω μετά την άνοιξη να έχουμε εξίσου μεγάλες εταιρείες, όπως είχατε και εσείς εδώ στην Κύπρο», πρόσθεσε ο Έλληνας υπουργός.

Εξάλλου, ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης δήλωσε ότι ανακάλυψη φυσικού αερίου εντός της ΑΟΖ της Κύπρου είναι πλέον γεγονός, με ανοικτό το ενδεχόμενο να περιέχει και υγρούς υδρογονάνθρακες, όπως το πετρέλαιο.

Σημείωσε δε ότι αυτό δημιουργεί μεγάλες προοπτικές συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα, ειδικότερα με την Ελλάδα και το Ισραήλ στο παρόν στάδιο, όπου, μέσα από συγκεκριμένες υποδομές αξιοποίησης των υδρογονανθράκων, η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει τον σύνδεσμο της Ευρώπης με τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, μέσω της δημιουργίας ενός πρόσθετου ενεργειακού διαδρόμου.

Το συμπόσιο οργανώνεται από το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) και την Εταιρεία Δημοσιότητας, Επικοινωνίας, Εκδόσεων, Διαφημίσεων και Συνεδρίων «fmw financial media way».

.ethnos.gr
15/3/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin