--
 Με προσωρινή κάλυψη θα λύσει ο πυρηνικός σταθμός του Τσέρνομπιλ, το πρόβλημα της κατάρρευσης τμήματος της οροφής του πυρηνικού σταθμού ανακοίνωσε ο επικεφαλής μηχανικός του πυρηνικού σταθμού, Αντρέι Μπίλουκ.
Τοίχος και τμήμα της οροφής είχαν καταρρεύσει στις 12 Φεβρουαρίου σε αίθουσα του αντιδραστήρα Νο 4 του εργοστασίου, όπου σημειώθηκε η πυρηνικής καταστροφή του 1986, η οποία άφησε μια  κατεστραμμένη περιοχή περίπου, 600 τετραγωνικών μέτρων.

Ο τεχνικός διευθυντής και επικεφαλής μηχανικός  του Τσέρνομπιλ, Αντρέι Μπίλουκ ανακοίνωσε ότι η λύση της προσωρινής κάλυψης προτάθηκε από εμπειρογνώμονες, οι οποίοι επισκέφτηκαν το εργοστάσιο την περασμένη εβδομάδα, και πως  η διοίκηση του σταθμού θεωρεί ότι αυτό είναι  "το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει."
" Έχουμε την τεχνολογία, διαθέτουμε τον εξοπλισμό και οι  ειδικοί μαζί με την τεχνική μας υπηρεσία  μελετούν το πώς να κλείσει αυτή την τρύπα με ένα προσωρινό κάλυμμα. " είπε ο Μπίλουκ προσθέτοντας ότι τα έργα θα τελειώσουν μέχρι το τέλος Μαίου.
Δύο επιτροπές εμπειρογνωμόνων ανέφεραν σε έκθεσή τους ότι δεν υπήρχε κίνδυνος για τον άνθρωπο ή το περιβάλλον και ότι η κατάρρευση δεν επηρεάζει την ασφάλεια του καλύμματος του κατεστραμμένου αντιδραστήρα. Τα επίπεδα ακτινοβολίας ήταν εντός των φυσιολογικών ορίων.
http://rbth.gr/news
2/3/13
--
-
  • [1] Roof collapses at Chernobyl nuclear power plant/Κατέρρευσε μέρος της οροφής του πυρηνικού εργοστασίου του Τσέρνομπιλ......

A roof at the Chernobyl nuclear power plant has collapsed under the weight of snow.

There are no immediate radiation concerns.

The Emergencies Ministry said "there were no safety breaches" and no one was injured when the roof of an engine room caved in.

The accident affected an area covering 600 square metres close to the concrete sarcophagus that seals the reactor from the outside world.

The contaminated land around the plant is designated a depopulated "exclusion zone" following the April 1986 explosion, the worst nuclear power disaster in history.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9NlPIO5HBnY 
12/2/13
--