Wednesday, March 27, 2013

Λακκοτρύπης: Ελπίδες στα ενεργειακά και τον τουρισμό


--
Στα ενεργειακά θέματα αλλά και τον τουρισμό επικεντρώνονται οι προσπάθειες ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας σε μια δύσκολη περίοδο για την χώρα.
Μιλώντας στις Τομές Στα Γεγονότα, ο Υπουργός Εμπορίου, Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος έχει στα χέρια του το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο, δήλωσε ότι η Κυβέρνηση εργάζεται εντατικά τόσο προς την κατεύθυνση του Ισραήλ, όσο και προς τον Λίβανο και την Αίγυπτο. Στόχος είπε είναι να δημιουργηθεί τρίγωνο συνεργασίας, σε ενεργειακό και εμπορικό επίπεδο με την Ελλάδα και το Ισραήλ.
Όσο αφορά τις εξελίξεις με τις σχέσεις Ισραήλ Τουρκίας, είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα ασκήσει συγκεκριμένη πολιτική ώστε οι σχέσεις Κύπρου-Ισραήλ να μην επηρεαστούν. Προς αυτή την κατεύθυνση στρέφεται και η επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας τον ερχόμενο Μάιο, είπε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά τον τουρισμό, ο Γιώργος Λακκοτρύπης εξέφρασε έντονη αισιοδοξία, αφού όπως είπε προδιαγράφεται μια πολύ καλή χρονιά, αφού αναμένεται σημαντική αύξηση τουριστών από την ρωσική αγορά. Αυτό που πρέπει να δούμε είναι πώς το κούρεμα καταθέσεων στις τράπεζες αναμένεται να επηρεάσει τις τουριστικές μονάδες. Αυτό είναι κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες από την Κεντρική Τράπεζα, είπε.
.sigmalive.com
27/3/13

2 comments:

  1. NYT: Η Κύπρος θα υποχρεωθεί να συνεργαστεί με την Τουρκία....

    Την επείγουσα ανάγκη να προχωρήσει η Κύπρος στην εξόρυξη φυσικού αερίου και να συνεργαστεί με την Τουρκία, υποστηρίζουν σε άρθρο τους οι New York Times.

    Με την οικονομία της διαλυμένη, αναφέρει το άρθρο των New York Times, το ανατολικότερο άκρο της ΕΕ θα υποχρεωθεί «να φρεσκάρει τις σχέσεις της με την Τουρκία ώστε να γίνουν πραγματικότητα οι δυνατότητες με το αέριο».

    Η εφημερίδα κάνει λόγο για μια «ξαφνική ανατροπή της τύχης» και αναφέρει πως οι δυο παράγοντες που θα εξωθήσουν την Κύπρο σε μια αλλαγή της εξωτερικής της πολιτικής είναι τόσο η κρίση που έχει ξεσπάσει στο νησί, όσο και η πρόσφατη προσέγγιση Τουρκίας και Ισραήλ. Άγκυρα και Τελ Αβίβ, θυμίζουν οι ΝΥΤ κατάφεραν πριν λίγες ημέρες να βελτιώσουν τις διμερείς τους σχέσεις που ήταν σε οριακό σημείο μετά το ρεσάλτο στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά από τις ισραηλινές δυνάμεις, που στοίχισε τη ζωή σε 9 Τούρκους.

    Οι τελευταίες εξελίξεις «θα εξωθήσουν τους Ελληνοκύπριους προς κάποια επίλυση του Κυπριακού», εκτιμά το άρθρο, οι οποίοι, συνεχίζει, δεν έχουν πολλές άλλες επιλογές από τη μεταφορά φυσικού αερίου στην Τουρκία, κάτι που θα απέφερε πιο γρήγορα και μεγαλύτερα έσοδα.

    «Η εξερεύνηση και η εξαγωγή αερίου θα μπορούσε να ενώσει την Κύπρο και την Τουρκία όπως ο άνθρακας και ο χάλυβας ένωσαν τη Γαλλία και τη Γερμανία μετά τον πόλεμο» αναφέρει το άρθρο.

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63803723
    28/3/13

    ReplyDelete
    Replies
    1. Türkei warnt vor gefährlicher Verlockung....

      Die Türkei hat Zypern eindringlich davor gewarnt, seine leeren Kassen mit Erdgas aus dem Meer zu füllen. Den Drohungen des ansonsten schadenfrohen Ankara geht ein jahrzehntelanger Streit voraus.

      Die finanzielle Katastrophe der Zyprer ist der Triumph der Türkei. Aufrichtiges Mitleid können die griechischen Bewohner der geteilten Insel aus Ankara nicht erwarten. Stattdessen kommen von der türkischen Regierung scharfe Warnungen davor, dass die Republik Zypern nicht versuchen solle, die Ausbeutung von Gasvorkommen im Mittelmeer vor der Insel zur Grundlage einer finanziellen Sanierung zu machen.

      "Im Land kein Geld, die Geschäfte stehen still", beschrieb die türkische Tageszeitung "Hürriyet" die Lage im griechischen Teil der Insel vor einigen Tagen. Türken in Istanbul zeigen offene Schadenfreude über die Krise der bisher als wohlhabend und arrogant empfundenen griechischen Zyprer. Dass aus Ankara ein Angebot zur Einführung der Türkischen Lira gemacht wurde, wird in Nikosia als hämische Provokation bezeichnet.

      "Türkische Zyprer"???? trifft Bankenkrise....usw....http://www.n24.de/news/newsitem_8702210.html
      28/3/13

      Delete

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin